Украинската армия обяви днес, че е провела поредица успешни операции

...
Украинската армия обяви днес, че е провела поредица успешни операции
Коментари Харесай

Украинската армия обяви, че е създала няколко предмостия на източния бряг на Днепър

Украинската войска разгласи през днешния ден, че е провела " поредност сполучливи интервенции " на източния бряг на река Днепър в окупираната Херсонска област и е основала няколко предмостия там, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12071
В обява на украинската морска пехота се споделя, че силите ѝ не престават да провеждaт интервенции на източния бряг на реката в Херсонска област.

Украинската противовъздушна защита смъкна нощес девет от общо 10 съветски дрона над южните Николаевска и Одеска област, в региона на Житомир в Централна Украйна, както и над западната Хмелницка област, оповестиха военновъздушните сили на Киев, написа Българска телеграфна агенция.

От юли Русия ожесточи ударите си по украинските пристанища, в това число Одеса, и по зърнената инфраструктура, откакто излезе от Черноморската зърнена самодейност - военновременно съглашение, което позволяваше на Украйна да изназя безвредно зърното си към африкански страни, застрашени от апетит, отбелязва Ройтерс.

От Военновъздушни сили показаха, че съветските сили са изстреляли през миналата нощ и няколко ракети С-300 в източната Донецка област, покрай фронтовата линия.

Изнесените данни към този момент не може да бъдат доказани посредством самостоятелен източник.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР