Украинската армия обяви, че е освободила село Клещеевка, ключово място

...
Украинската армия обяви, че е освободила село Клещеевка, ключово място
Коментари Харесай

Украйна обяви освобождаване и на Клещеевка

Украинската войска разгласи, че е освободила село Клещеевка , основно място под Бахмут, на към 6 км. югозападно. Селото е обект на оборване към този момент четири месеца. Клещеевка е покрай Андреевка, което .

Русия не е удостоверила тази информация, в регулярните известия от фронта и двете обитаеми места започнаха да се загатват през миналата седмица като оспорвани.

" Ние удостоверяваме освобождението на обитаемото място Клещеевка. Подразделението на 80 десантна щурмова бригада и обединените бригади на Националната полиция " Лют " освободиха Клещеевка, тя е украинска, споделя представителят на източната формация на украинските войски капитан Иля Евлаш .

В украинските медии се появи и снимка и видео на украински военни с националното знаме и знамената на посочените формирования на фона на разрушена постройка. Такава фотография разгласява в  си ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак.

Руската страна към момента не е удостоверила загубата на Клещеевка . Киев нормално афишира освобождението на обитаемоте места няколко дни по-късно, което дава мотив на съветските " военни репортери " и провоенни блогъри да не престават да настояват, че Клещеевка към момента е в " сивата зона ".  В събота на Украйна , че са си върнали опустошеното източно село Андреевка.

По рано през днешния ден, украинските управляващи оповестиха, че Русия е събрала 52 000 бойци в региона на Бахмут, като общо в източното направление има към 150 000 съветски бойци
 Украйна: Русия е натрупала към 52 000 бойци в региона на Бахмут
Украйна: Русия е натрупала към 52 000 бойци в региона на Бахмут

Русия е съсредоточила в източното направление към 150 000 бойци, както и към 1000 танка, 3000 бойни бронирани машини

Андреевка и Клещеевка са от основните селища на юг от Бахмут от позиция на спиране на логистичните пътища на съветската войска (връзка с Горловка) и обграждане на града.

Тежките боеве особено за Андреевка и украинските въоръжени сили обявиха, че то е ключ към триумфа на цялото по-нататъшно нахлуване, тъй че да се усъвършенства тактическата позиция на украинските сили и да се реализира обграждане или изтласкването на руснаците от Бахмут.

Също през юли тази година командващият  посочи, че стратегическата цел на украинските въоръжени сили в това направление е обкръжаването на Бахмут. По думите му тази задача е по силите на украинските войски. През август месец от североизток.

Според Сирски завладяването на Бахмут е от стратегическо значение, защото съставлява централизация на основни посоки и пътища - към Дебалцево, към Северск, Горловка, Константиновка, Славянск.

Украйна  след кървави боеве, траяли шест месеца и с главно . Успехът там би имал и морално отпечатък, а и алегоричен.
 Зеленски: Готови сме. Не знам какъв брой време ще продължи и цената
Зеленски: Готови сме. Не знам какъв брой време ще продължи и цената

Украйна би желала още запаси, само че и не може да чака с месеци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР