Украинската армия не може да атакува руски военни цели, които

...
Украинската армия не може да атакува руски военни цели, които
Коментари Харесай

ВСУ не могат да атакува руски военни цели, които преди месеци са удряли без да се замислят

Украинската войска не може да нападна съветски военни цели, които са пред очите ѝ и които е атакувала преди месеци. Причината е ужасяваща: има съвременни системи, само че няма муниции за тях.

Това написа Business Insider, цитирайки американски деец, който сега се бие на страната на Украйна като доброволец, представен от Факти.бг.Той споделя, че дефицитът на амуниции в Украйна се отразява изключително на системите HIMARS, създадени в Съединени американски щати, тъй като в този момент ВСУ са принудени да пропущат цели на съветските окупатори, които преди месеци биха блъснали без да се замислят.

Недостигът на снаряди кара Украйна да бъде по-селективна, което дава преимущество на доста по-многобройната и по-добре въоръжена съветска войска. Самият президент на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че през днешния ден съотношението на артилерийските снаряди е 1:10 в интерес на Русия. Ако Киев не получи незабавно военната помощ от Вашингтон в размер на 60 милиарда $, мъчно ще задържи позициите си на фронта.

Недостатъчното доставяне на Украйна с муниции значи, че нейните бойци не могат да ударят задачите, които желаят, даже с най-ефективните си оръжия, съобщи американският деец Джонатан Покет, който е снайперист. Системите HIMARS са извънредно ефикасни и нанасят тежки провали на окупаторите, само че сега украинците нямат ракети за тях.

Разузнаването набелязва разнообразни цели като артилерийски батареи и конвои с танкове и други бойни машини, след което дава информацията на оператора на HIMARS. И тук идва огромният проблем: той няма ресурсите да нападна всички цели и би трябвало да избере коя си коства да бъде ударена. Миналия месец Конгресът на Съединени американски щати отпусна 300 милиона $ военна помощ, която включваше и ракети HIMARS. Но тези пари към този момент са изчерпани.

Украйна изпитва сериозен дефицит на доставки, в това число муниции за артилерия и противовъздушна защита, защото републиканците в Съединени американски щати блокират отпущането на военна помощ. По-рано през войната украинците не биха се замислили да нападат настъпващи съветски пехотинци. Но в този момент, поради дефицита на муниции, в случай че видят група от 3-4 съветски бойци, биха си споделили: „ Струва ли си да изхабим един артилерийски снаряд за тях? “. Така войната мъчно ще бъде извоювана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР