Украинската армия използва тактика от американо -виетнамската война, т.нар. тактика

...
Украинската армия използва тактика от американо -виетнамската война, т.нар. тактика
Коментари Харесай

Военен експерт: Украинската армия и партизаните използват много успешната тактика на тунелите от Виетнамската война

Украинската войска употребява тактичност от американо -виетнамската война, така наречен тактичност на " тунелите ", счита Илия Налбантов.

Ангажирането на страната с даването на военна помощ носи политически дял на страната ни и на обществото ни в дълготраен проект. Отказът на страната – на страната, а не на частните компании, които препродават оръжие, - да се ангажира с даването на оръжие, раздвоява капиталовия интерес на западните и високотехнологичните компании в България. Защото това, което се обрисува като бъдещо следвоенно споразумяване и очертаващата се нова Желязна завеса от Мурманск до Кавказ по границата сред Финландия, прибалтийските страни, Беларус, Украйна, Грузия и Турция, то по тази нова Желязна завеса, ние ще имаме избрани отговорности. Това съобщи в изявление за БГНЕС Илия Налбантов, боен специалист и ръководител на асоциация „ Джордж Маршал – България “, съобщи Актуално.

Той дефинира въпросният отвод като бъдеща липса на въоръжаване и превъоръжаване на всички армии с високотехнологични системи, които сега се тестват в Украйна.
" Върховите технологии, които се употребяват в украинската войска сега, изискват изключителна дисциплина и доверие сред командири и подчинени, би трябвало необикновен синхрон – там, където подчинените усетят, че командирът им е фалшив, не може да им обезпечи триумфи и не може да подсигурява сигурността им, там има проблеми в екипите. И тези командири биват освобождавани. Ето, да вземем за пример, президентът на Украйна Володимир Зеленски освободи командира на Териториалната защита и на негово място назначи военен пълководец от Сухопътни войски, който да оглави войските, тъй като само той знае по какъв начин да употребява хората по този начин, че да не заплашва техния живот. Именно това доверие би трябвало да излъчва и българската страна в подтекста на бъдещата сигурност на Европа.

Именно тук е разграничителната линия, по която ще бъде правят оценка капиталовият резултат за развиването на нашата стопанска система. Ако има съмнение и неустановеност, няма да има върхови технологии ", съобщи още специалистът. На въпрос какво в проекта на Путин за войната в Украйна, Налбантов съобщи, че замисълът е бил изцяло комплициран: “Беше меко казано утилизиран от мъжеството на украинските въоръжени сили за ликвидирането на Украйна като страна и реализирането на подготвяния от него геноцид към украинския народ “. Според него украинските въоръжени сили и украинския народ демонстрират една доста мощна социална консолидация против агресора. Но с помощта на неуменията на съветските военни да водят война в новата война и невероятното майсторство на украинските командири и военни да наложат своят дневен ред във воденето на войната, - а те го постановиха абсолютно, - от 140- 150 батальонни бойни групи, които бяха при започване на инвазия и щурмуваха Украйна за нейното окупиране, украинската войска съумя да утилизира една трета от тях.

" В момента на източния фронт се намират към 106 батальонни бойни групи, които са с повърхностен състав - те не са към този момент небоеспособни да извършват настъпателни задания. Оттук нататък с изключения на едно или две посоки, на всички места по фронтовете съветската войска стартира да се окопава и да пристъпва към отбранителни бойни дейности. Тя загуби своя защитителен военен капацитет “, счита специалистът. В момента украинската войска употребява доста забавна тактичност, която е следена по времето на Американо-Виетнамската война, счита специалистът: „ Това е тактиката на „ тунелите “ - употребяват се доста точните карти на пътната система тъй че украинските въоръжени сили нанасят ерозиращи провали върху съветската войска, при което на процедура срутват нейната боеспособност. В тези дейности се включиха и партизаните и от Херсонска област. На тези дейности Русия не може да се опълчи по никакъв метод “, добави Налбантов.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР