Украинската армия иска да бъдат мобилизирани още половин милион души.

...
Украинската армия иска да бъдат мобилизирани още половин милион души.
Коментари Харесай

Зеленски: Украинската армия иска да бъдат мобилизирани още половин милион души

Украинската войска желае да бъдат мобилизирани още половин милион души.
Това съобщи президентът Володимир Зеленски на годишната си преконференция.

Той упорства да бъде разблокиран новия пакет от 61 милиарда $ помощ за Украйна

Той разясни, че към момента не е взето дефинитивно решение за това. Висши военни и държавни чиновници би трябвало да обсъдят въпроса, преди да бъде подложен пред Народното събрание.

„ Военните предложиха да бъдат активизират в допълнение 450-500 000 души. Това е съществено число. Имам потребност от повече причини, с цел да поддържа тази концепция. Става въпрос за хора, отбранителни качества и за финанси “, съобщи Володимир Зеленски – президент на Украйна.

Посещението му цели да убеди американските законодатели да гласоподават над 60 милиарда $ военно финансиране за Украйна

Той сподели още, че тази зима Украйна ще получи няколко нови системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “. Украинският водач разясни, че няма да оповести какъв брой на брой са тези системи, до момента в който не бъдат доставени в Украйна.

Преговори?

Украинският президент, че понастоящем въпросът за договарянията с Русия не е настоящ. Зеленски добави, че Москва не демонстрира интерес към договаряния.

Москва ще брани националния си интерес, сподели той

Той направи това си изказване в отговор на въпрос по кое време и при какви условия би могло да има договаряния.

„ Ние имаме Формулата за мир. Понастоящем това е единствената платформа, която работи. Последната среща на Малта не мина по никакъв начин зле. Участваха съвсем 80 страни. Следващата среща ще бъде в Швейцария. В рамките на форума или като част от икономическия конгрес ще има сегмент, отдаден на сигурността “, означи Зеленски.

Украинският водач сподели, че би желал в срещата в Швейцария да вземат присъединяване представители на всички континенти, с цел да може и на нея да има „ 80 страни или дори повече “, съобщи украинската новинарска организация Укринформ.

Зеленски акцентира, че „ никой не преследва численост, само че все пак броят на участващите е от голяма важност, защото е индикативен за политическата или геополитическата изолираност на политиката на Руската федерация. “

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР