Украинската армия е загубила над 330 000 души - убити

...
Украинската армия е загубила над 330 000 души - убити
Коментари Харесай

Украйна е загубила над 330 000 войници

Украинската войска е изгубила над 330 000 души - убити или изчезнали, разкри някогашният офицер от разузнаването на морската пехота на Съединени американски щати Скот Ритър в изявление за американския Ютюб канал " Дежурен преглед ". " Залужни (главнокомандващият армията) в диалог с ген. Марк Мили (колегата му в САЩ) сподели, че 250 000 украински бойци са били убити. Около 83 000 са изчезнали, от които към 60 000 най-вероятно са мъртви. Това дава приблизителна цифра от 315 000 починали ", сподели Ритър. По думите му това дава отговор на информацията, която той самият получава. По-рано някогашният консултант на Пентагона полк. Дъглас Макгрегър съобщи, че заради липса на мобилизационни запаси Киев би трябвало да набира в армията подрастващи и хора с увреждания.
Украинският Телеграм-канал " Резидент " оповестява за изтеглянето на украинските елементи от жп гарата в Артьомовск и за тежки боеве в града. Украинската войска продължава да държи западните квартали, само че руснаците унищожават постройките с артилерия и ракети. 
Заради дефицит на муниции украинските бойци търсят невзривени съветски снаряди в горите и минираните зони, заяви в. " Вашингтон пост ". Говорителят на военното министерство съобщи, че България, Полша и Словакия са се съгласили да оказват помощ с муниции, само че не е ясно по кое време Украйна ще ги получи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР