Украинската армия е успяла да свали руска ракета тип Кинжал

...
Украинската армия е успяла да свали руска ракета тип Кинжал
Коментари Харесай

Украйна е свалила руска хиперзвукова ракета Кинжал

Украинската войска е съумяла да смъкна съветска ракета вид " Кинжал " за първи път от началото на войната. Информацията, която от през вчерашния ден се прокрадна в украинските медии бе доказана през днешния ден публично от командващият на Военновъздушните сили на Украйна Николай Олешчук, представен от УНИАН.

Това е станало по време на нощната офанзива на 4 април в небето над Киевска област. Ракетата е била свалена благодарение на системата Patriot. Х-47 е била изстреляна от МиГ-31К от съветска територия.

" Поздравявам украинския народ с това историческо събитие! Да, ние свалихме " несравнимата " ракета " Кинжал ", декларира Олешчук.

Николай Олешчук насочва и апел към украинците да не оповестяват информация, която може да се употребява от врага. " Ние безусловно ще съобщим какво, къде, с какво и по кое време. И това ще стане в точния момент ", прибавя Олешчук.

След края на въздушната паника през нощта на 4 май военната администрация на град Киев заяви, че тази нощ Русия е атакувала Киев с безпилотни самолети камикадзе, а също по този начин е употребила ракета, евентуално от балистичен вид. Още тогава бе посочено, че какъв тип е била ракетата ще се удостовери след проучване на останките й.

" Кинжал " е най-модерният съветски комплекс с хиперзвукови аеробалистични ракети. Руските изтребители-прехващачи МиГ-31К и МиГ-31И служат за носители на този вид ракети, които се отличават с радарна стелтност и висока маневреност и са предопределени да поразяват наземни и морски цел. Ракетните комплекси " Кинжал " са в бойна подготвеност във въоръжените сили на Русия от декември 2017 година

За първи път този вид ракета бе употребена точно в Украйна на 18 март.

Руската войска не един път е изтъкнала, че хиперзвуковата ракета " Кинжал " се е оказала високоефективна и неуязвима за противовъздушната защита на съперника по време на " специфичната военна интервенция ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР