Украинската армия е успяла да повреди два от най-важните автомобилни

...
Украинската армия е успяла да повреди два от най-важните автомобилни
Коментари Харесай

Украйна удари два моста към Крим, важни за руската военна логистика

Украинската войска е съумяла да повреди два от най-важните автомобилни мостове, които съединяват окупираните от Русия територии на област Херсон и анексирания полуостров Крим.

Геническият мост и Чонгарският мост са ударени в неделя, което е принудило съветските войски да пренасочат придвижването към по-дълги направления, доближаващи се до западните региони на Херсон - т.е. по-близо до украинския фронт.

Американският Институт за проучване на войната ISW разяснява, че офанзивите против значими транспортни линии на руснаците са част от украинската акция за блокирането им, което е детайл на по-решителните бъдещи дейности от контраофанзивата.

" Вероятно те ще пресечен превозването на съветски боен личен състав, материални средства и съоръжение от окупирания Крим за сериозно значимите съветски отбранителни интервенции в западните елементи на Запорожката област и по границата на Запорожието и Донецката област, за неопределен срок ", се споделя в разбора.

Преминаването на автомобилното придвижване към различен маршрут поради повредите приближава трафика до " най-тясното място в русктие земни свръзочни линии ". Възможно е това да докара до обилни проблеми в логистиката поради струпване на коли и тапи.

И двата моста са ударени с ракетен обстрел, вследствие на който пътното покритие е съществено развалено.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР