Украинската армия е унищожила сграда на частната военна компания Вагнер

...
Украинската армия е унищожила сграда на частната военна компания Вагнер
Коментари Харесай

Украинските военни поразиха с HIMARS сграда на ЧВК "Вагнер" в окупираната Попасна

Украинската войска е унищожила постройка на частната военна компания " Вагнер " във краткотрайно окупирания украински град Попасна в Луганската област. Информацията бе доказана в Туитър от военният специалист Джак Марголин, който посочи, че нападението е станало благодарение на реактивни системи за залпов огън HIMARS.

Several Telegram channels reporting that a Wagner Group site in Popasna was struck by Ukrainian forces. Voenkor Kotenok indicates that this was HIMARS strike. Some rumor that Prigozhin was present at this location prior to strike. Sources below.
— Jack Margolin (@Jack_Mrgln)

Първоначално украинската войска заяви, че е бил погубен и неофициалният притежател на ЧВК " Вагнер " - петербургският олигарх Евгений Пригожин, прочут като " Готвачът на Путин ". Това безспорно би бил най-големият скалп на украинската войска от началото на война.

По-късно различен боен специалист, Роб Лий, показа известия в Телеграм канали на " вагнеровци ", които настояват, че Пригожин е жив.

Another Russian account is saying that his sources say Prigozhin is alive. 9/
— Rob Lee (@RALee85)

Няма данни за жертви, само че от фотоси и видеа се вижда, че сигурно има ранени бойци. В Телеграм се появиха известия на съветски военни, които недоволстват от съветските публицисти, поради това, че посредством репортажите си издавали позициите им.

Смята се, че украинците са се сдобили с координатите на постройката, с помощта на репортаж от Попасна на съветския публицист Сергей Среда. За една от фотосите на Среда се счита, че на нея журналистът се здрависва с Пригожин, който е облечен в камуфлажна униформа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР