Украинската армия е унищожила командно-наблюдателен пункт на 785-ти отделен отряд

...
Украинската армия е унищожила командно-наблюдателен пункт на 785-ти отделен отряд
Коментари Харесай

ВСУ ликвидираха командно-наблюдателен пункт на руснаците, трите моста към Херсон са повредени -

Украинската войска е унищожила командно-наблюдателен пункт на 785-ти обособен отряд със особено предопределение на Националната армия на Русия. Това заяви в понеделник сутринта оперативното командване „ Юг “ на ВСУ. Унищожени са и хранилища с муниции. Правим всичко, с цел да нанасяме на врага колкото може по-големи вреди, разгласи в неделното си послание съм нацията президентът Володимир Зеленски.

За последното денонощие ракетно-артилерийските елементи на армията на Украйна са изпълнили към 190 огневи задания. Ликвидирани са 66 съветски военнослужещи, 5 танка, две самоходни гаубици „ Гвоздика “, противотанков комплекс „ Фагот “ и 3 единици бронирана и автомобилна техника. Според оперативното командване това не са окончателните вреди, нанесени на съперника, защото информацията за нанесените удари се добавя и прецизира.

В неделя в региона на Херсон е била унищожена изцяло батарея на зенитно-ракетния комплекс С-300, от който в последните дни руснаците нанасяха интензивно удари по град Николаев. Базираният във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) разгласи в постоянния си доклад в неделя вечерта, че украинските сили са развалили всички три следени от съветската страна мостове, водещи към окупирания от руснаците Херсон, което ще направи невероятно доставките на военно съоръжение към града.

УНИАН от своя страна оповестява, че в региона на Изюм военните от 93-та обособена механизирана бригада „ Холодний яр “ са унищожили хваления от съветската агитация безпилотник ZALA.

Командването на Въздушните сили на ВСУ похвали в понеделник сутринта украинската Противовъздушна отбрана, която съумяла през миналата нощ да прехване и унищожи всички ракети „ Калибър “, изстреляни от акваторията на Черно море против Хмелницка област. Според представителя на командването на Въздушните сили Юрий Игнат май за първи път е реализирана 100-процентова отбрана против съветския ракетен обстрел. Първоначално се съобщаваше за 3 от 4 изумени ракети, само че в последна сметка „ уловени “ са и четирите.

В понеделник сутринта в Украйна е имало няколко въздушни паники поради заплаха от ракетни удари с Ту-22 М3, които са били вдигнати във въздуха в Курска област.

Удари по позиции на врага е нанесла и украинската авиация. В Бериславска област двойка Ми-8 и Ми-24 (Крокодил) са унищожили две позиции на съветските сили.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР