Украинската армия е разпоредила на бойците, оставащи в завода Азовстал,

...
Украинската армия е разпоредила на бойците, оставащи в завода Азовстал,
Коментари Харесай

Бойците от Азовстал прекратяват съпротивата след 86 дни война

Украинската войска е разпоредила на бойците, оставащи в завода " Азовстал ", да се предадат и да прекратят защитата на Мариупол. 

Това разгласи командирът на полка " Азов " Денис Прокопенко във видеообръщение. 

" Висшето военно командване даде заповед да спасим живота на бойците от нашия гарнизон ", споделя той. 

Според английското военно разузнаване - към 20 май към 1700 украински бойци са напуснали мариуполския комбинат и са се предали на съветската войска. Те показват, че към момента не е ясно какъв брой души не престават да се намират в завода. 

Британските служби показват какъв брой значимо значение е имала продължителната акция на украинските войски за защитата на града през последните 86 дни. 

" Щом Русия откри цялостен надзор над Мариупол, евентуално ще трансферира силите си, с цел да подсигури дейностите на армията си в Донбас. Силната украинска опозиция в Мариупол от началото на войната значи, че съветските войски в района трбява да бъдат превъоръжени и възобновени, преди да могат дейно да бъдат преразпределени. Този развой може да бъде нескончаем, в случай че се извършва изцяло. Руските командири обаче са подложени на напън да реализират показни оперативни цели. Това значи, че Русия евентуално ще трансферира силите си бързо, без съответна подготовка, което рискува още по-голямото им безсилие ", се споделя в разбора. 

Ну от і все. Дякую з прихисток Азовсталь - місце моєї смерті і мого життя.
— Орест (@Kozatsky_D)
Малко по-късно съветският боен министър Сергей Шойгу разгласи, че завода са напуснали 177 цивилни жители, в това число дами и деца, и 1908 военни, които са предали оръжието си. 

Докато течеше евакуацията на " Азовстал ", майките и съпругите на бойците се събраха в Истанбул за конференция, на която оповестиха, че са поискали съдействие от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган с молба за подпомагане при спасяването на бойците. 

" Излизаме от завода непобедени, с високо вдигната глава. Запазването на живота на нашите събратя е приоритет в обстановката, в която се оказахме. Убедени сме в поддръжката на украинското държавно управление и на целия цивилизован свят. Слава на Украйна ", се споделя в обръщение на един от бойците, което беше публикувано от неговата брачна половинка. 

Жените споделят, че биха желали да се свържат с войнишките майки от Русия, с цел да могат дружно да призоват за съблюдаване на Женевската спогодба за хуманно отнасяне на военнопленниците. 

" Вчера Reuters разгласява фрагменти по какъв начин нашите момчета вървят край съветските бойци. Гордея се с нашите бойци, с тяхната мощ. На процедура всеки от тях е претърпял контузии - нямат ръце, очи, пръсти. Гледах и се опасявах, че ще видя и моето дете. Аз, като майка, апелирам турската страна да стане поръчител за живота на бойците ни и да бъде наблюдаващ за протичащото се в лагерите за пленниците ", споделя една от майките на бойци от " Азовстал ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР