Украинската армия е разбила елитни руски подразделения при пробив в

...
Украинската армия е разбила елитни руски подразделения при пробив в
Коментари Харесай

ISW: Украйна е разбила елитни руски части при пробиви в Херсонска област и Лиман

Украинската войска е разрушила елитни съветски подразделения при пробив в Херсонска област на 2 и 3 октомври, оповестява в последния си отчет за бойната картина в Украйна основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW). Според петима анализатори, изготвили отчета, през последните 48 часа ВСУ са траяли със забележителните триумфи в региона на Лиман и в Херсонска област.
 
Геолокализирани фрагменти удостоверяват съветските изказвания от понеделник, за " навлизане на Украйна " на територията на т. н. Луганска национална република, съгласно ISW украинците са пробили границата на Луганска област в посока Кремина. Украинските триумфи в северната част на Херсонска област и на Лиманския фронт са в огромна степен против подразделения на рускат войска, считани за едни от водещите или елитните стандартни бойни сили на Русия преди войната.
 
Има донесения, че елементи от 144-та моторизирана стрелкова дивизия на 20-та комбинирана оръжейна войска са се изтеглили от Лиман към тиловите позиции покрай Кремина преди 2 октомври, западни източници оповестяват, че руснаците са се изтеглили на безвредни позиции на 140 километра от Лиман.
 
Руски източници оповестиха по-рано, че елементи от съветските въздушнодесантни сили (ВДВ), в частност 76-та гвардейска десантно-щурмова дивизия работят в Херсонска област. И 144-та мотострелкова дивизия, и 76-та гвардейска десантно-щурмова дивизия преди войната бяха възхвалявани като едни от най-елитните сили на Русия и очевидните им неуспехи да задържат територия против огромни украински контраофанзивни дейности удостоверява предходната оценка на ISW, че даже най-елитните съветски военните сили от ден на ден деградират с продължаването на войната.
 
Това събитие беше очевидно и при разпадането на 4-та танкова дивизия от 1-ва гвардейска танкова войска по-рано в контранастъплението край Харков.
 
Президентът на Руската федерация Владимир Путин продължава да търси изкупителна жертва за провалите на фронта. Руският канал РБК, базирайки се на близки до управляващите източници, заяви на 3 октомври, че генерал-лейтенант Роман Бердников е заменил генерал-полковник Александър Журавльов като пълководец на Западния боен окръг (ЗВО).
 
Досега, се оказва, че съветските сили през последните няколко месеца в Харковска област са били без явен пълководец, а самият Журавльов не е забелязван от известно време. Путин смени двама командири на западната военна формация за две седмици.
 
Кадровите промени на командни длъжности се правят оценка и като вероятен опит за предотвратяване на генерал-полковник Александър Лапин, пълководец на Централния боен окръг, който беше упрекнат непосредствено от чеченския водач Рамзан Кадиров за разгрома при Лиман.
 
В сряда съветската Държавна Дума утвърди противозаконните контракти за присъединение на окупираните територии към Русия, само че в това време публични лица в Москва настояват, че би трябвало да остане граничният надзор сред " новите територии " и Руската федерация. Със сигурност е непокътната границата сред окупирания Крим и окупирания Херсон, а съветските управляващи не престават филтрационните дейности във връзка с жителите на Херсонска област, които пътуват към Крим.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР