Украинската армия е отблъснала над 95 руски атаки в неделя.

...
Украинската армия е отблъснала над 95 руски атаки в неделя.
Коментари Харесай

Украинската армия е отблъснала 95 атаки за денонощие. Шойгу посети Мариупол

Украинската войска е отблъснала над 95 съветски офанзиви в неделя. Руската войска е концентрирала главната част от офанзивите си в Бахмут, Лиман и Купян, оповестяват Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) .

„ За последния ден нашите бойци отблъснаха над 95 противников офанзиви, които бяха съсредоточени най-много в регионите на Белогоривка и Невски в Луганск, Дъбово, Орихово, Бахмут “, оповестяват още от Киев.

Най-тежки остават боевете край Бахмут, където единствено за ден е имало 329 съветски обстрела. Според украинските военни съветската войска се пробва да завземе и близки обитаеми места, с цел да си обезпечи по-добри подстъпи към града.

Британският Гардиън цитира Института за проучване на войната, съгласно който Украйна се готви за „ тактическо евакуиране в Източен Бахмут “. Подобна информация се появи и в Индипендънт, които цитират съветски военно блогъри, съгласно които борбата за града „ е към края си “. И двете медии показват, че изразените отзиви не могат да бъдат потвърдени.

Киев твърди, че опитите на съветската войска да подведе украинското разузнаване посредством заблуждаващи маневри в окупираните територии на юг, е довело до неодобрение измежду част от съветските бойци поради огромния разход на гориво.

В същото време министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу е посетил Мариупол . Цел на неговото посещаване е била да инспектира „ възобновяване “ на района Донбас, написа съветското военно министерство.

Мариупол е един от най-тежко потърпевшите градове от началото на войната. Преди да бъде високомерен от съветските сили той беше съвсем напълно опустошен.

В последните месеци Шойгу е обект на непрекъсната рецензия от доближения до Владимир Путин предприемач Евгений Пригожин , който е създател на частната войска „ Вагнер “. Руската войска търпи рецензии поради метода, по който се водят военните дейности в Украйна. На няколко пъти командването на сухопътните сили в страната беше сменяно, като сега отпред е ген. Валерий Герасимов .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР