Украинската армия е облъснала нова масирана атака с дронове срещу

...
Украинската армия е облъснала нова масирана атака с дронове срещу
Коментари Харесай

Русия с нова смъртоносна атака с дронове срещу Киев. Битките за Бахмут продължават


Украинската войска е облъснала нова масирана офанзива с дронове против столицата Киев през нощта против сряда, оповестяват украинските управляващи.

" В резултат на нощна офанзива с дронове в региона на Киев е развален граждански обект. До момента знаем за трима починали и седем ранени. Информацията се обяснява ", заяви Киевската градска военна администрация в Телеграм.

Заради офанзивата към среднощ в редица региони на столицата беше оповестена въздушна паника, който продължи няколко часа.

Според всекидневния отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съветските въздушни удари са нанесени с ирански безпилотни самолети Shakhed-136.

" По предварителна информация 16 от 21 изстреляни от врага дрона са унищожени от нашите бранители ", споделят от Генералния щаб и прибавиха, че опасността от въздушни удари остава висока за цялата територия на страната.
 Неразкритите гърмежи в сянката на войната на Русия в Украйна  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

В северната област Житомир при нахлуване с дрон е развален инфраструктурен обект, заяви в Телеграм началникът на районното военно ръководство Виталий Бунечко. По думите му " три противников дрона са свалени от подразделения на Противовъздушна отбрана ".

На изток украинските сили отблъснаха 114 офанзиви през последното денонощие, с акцент върху Бахмут, където съветските сили се пробват да напреднат към центъра на града, заяви Генералният щаб.

Бахмут към момента е епицентър на траяла месеци борба, която докара до тежки загуби и за двете страни, макар че съгласно анализаторите градът няма огромна стратегическа стойност.

В Севастопол, в анексирания от Русия Крим, откритите от Москва управляващи оповестиха прекъсване на фериботния превоз в региона на черноморското пристанище, където е щабът на Черноморския флот на Русия.

По-рано назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че противовъздушната защита на града е отбила офанзива на украински дронове. Информацията не може да бъде без значение тествана и Украйна не е коментирала хипотетичния случай.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Euro
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР