Украинска техника да бъде ремонтирана в български заводи – такова

...
Украинска техника да бъде ремонтирана в български заводи – такова
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Украйна ще победи, демократичните страни я подкрепят   

Украинска техника да бъде ремонтирана в български фабрики – такова искане за военнотехническа помощ насочи президентът на Украйна Володимир Зеленски към премиера Кирил Петков. Министър-председателят Петков уточни, че още през идната седмица ще бъде взето решение по тематиката и изрази безапелационната поддръжка на България за Украйна във войната. „ Украйна ще победи “, уточни министър председателят и посочи, че демократичният свят поддържа Киев. На срещата на двамата водачи от украинска страна беше стихотворец ангажимент за оказване на цялостно подпомагане, тъй че българският транспортен съд „ Рожен “ да се завърне вкъщи с екипажа си. Обсъдена беше също по този начин готовността на Варна да стане логистична база за зърното, което няма опция да бъде изнасяно от украинските пристанища.
В рамките на срещата на Петков и Зеленски в Киев двамата разискаха също опциите за двустранно съдействие в енергийната сфера. Изтъкнат беше капацитетът за експорт на евтина украинска електрическа енергия към България и Балканите. Същевременно страната ни може да окаже поддръжка на Украйна посредством трансбалканския газопровод, доставяйки газ от терминалите за полутечен газ от Гърция и Турция. Петков уточни, че доста по-големите количества газ биха били на по-добри цени, което е в интерес и на двете страни.
Премиерът Кирил Петков получи персонална покана от президента Зеленски България да взе участие в огромната стратегия за следвоенно възобновяване на Украйна. Това ще даде редица благоприятни условия за икономическо съдействие, в това число български строителни компании да бъдат част от възобновяване на украинските градове. Пред президента Володимир Зеленски министър председателят Кирил Петков удостовери поддръжката на България за европейската интеграция на Украйна. Това е мястото, към което Украйна принадлежи, безапелационен беше Петков.
„ Целият цивилизован свят през днешния ден е взаимен с Украйна, в това число и България “, съобщи от своя страна президентът на Украйна Володимир Зеленски и благодари на премиера Кирил Петков и на българската страна. Зеленски бе безапелационен, че Украйна, както в никакъв случай до момента, има потребност от поддръжката на надеждните си другари, с цел да отстоява правото на живот на своя народ, на своята страна и европейското й бъдеще. „ Тази битка не е битка единствено за Украйна. Сега ние в Украйна пазиме полезностите на цяла Европа, на целия свят и свободата на всеки европейски народ “, сподели още Зеленски. По думите му тъкмо в тази борба се взема решение и дали другите европейски нации ще могат да живеят свободно и демократично.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР