Украинецът Роман Логвиненко, осъден на 10 г. затвор за опит

...
Украинецът Роман Логвиненко, осъден на 10 г. затвор за опит
Коментари Харесай

Украинецът, опитал да убие Алексей Петров, поиска да излезе предсрочно

Украинецът Роман Логвиненко, наказан на 10 година затвор за опит за ликвидиране на някогашния сътрудник на ДАНС Алексей Петров, изиска да излезе предварително на независимост. Той е подал настояването си до Софийски градски съд, само че получи отвод, като решението не е дефинитивно и може да се апелира.



Логвиненко бе приет за отговорен, че от пролетта на 2014 година до 29.10.2015 година в съучастничество като подстрекател и помощник с трима души, съзнателно склонил посредством предоставяне на директиви и разпоредби да се провежда убийството на Алексей Петров. Обещавал е 200 000 евро на причинителите и помагача, с цел да умъртвят Петров. Набавил е парични средства и два броя гранатомети. Давал е препоръки и уточнения, провел е следенето на Петров и е набавил леките коли.

На 29 октомври 2015 година към 08:35 ч. в столичния кв. " Кръстова вада " беше изработен опит за съзнателно ликвидиране на Алексей Петров и неговия водач Стефан Борисов. Автомобилът им беше обстрелван от гранатомети. Колата е била бронирана и снарядите не са проникнали.

Пред съда украинецът обяснил, че желае да излезе предварително на независимост, с цел да се прибере при жена си и трите им деца в Кривой рог. Остават му да излежи към 2 година и 6 месеца.

" От наложените ми 10 години съм изтърпял повече от 2/3. След като получих присъдата, незабавно започнах да работя. Завърших курсове по български език, по компютърна просветеност. Аз съм жител на Украйна. През цялото това време, евентуално някой си мисли, че тук ми е по-леко, само че не е по този начин. На мен ми е два пъти по-тежко, тъй като имам жена и три деца, и двама внуци в Украйна, а майка ми е на 82 години. Всички биха желали да получат моята грижа и моето внимание. За последните два месеца във войната починаха двама мои родственици. На техните фамилии също би трябвало някой да оказва помощ от моя страна. Мисля, че целият свят схваща тази обстановка. В СЦЗ няма нито един украинец, с изключение на мен ", е споделил пред съда Логвиненко. Съпругата му работила в " Бърза помощ ", само че не може да напусне страната, тъй като е военнизирана.

Затворническата администрация и прокуратурата обаче са срещу предварителното му освобождение, тъй като неотдавна е в затворническото общежитие в Казичене и е належащо да се наблюдава държанието му при изискванията на омекотен режим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР