Украинецът Олександър Усик защити световната си титла в тежка категория

...
Украинецът Олександър Усик защити световната си титла в тежка категория
Коментари Харесай

Усик отново победи Джошуа и защити титлата си в тежката категория -

Украинецът Олександър Усик отбрани международната си купа в тежка категория във версиите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Във втората борба с британеца Антъни Джошуа, която се организира в Джеда, Саудитска Арабия, след 12 рунда зрелищен бокс съдиите присъдиха триумф на Усик по точки с поделено превъзходство (115:113, 116:112, 113:115). Джошуа получи правото да се бие за купите, откакто през септември предходната година в Лондон Усик го победи с цялостно съдийско единогласие и му лиши шампионските пояси в тежка категория.

В мача в край крайбрежията на Червено море британецът, който бе с 10 кг по-тежък, стартира малко по-добре, въпреки в първите четири рунда замяна на удари съвсем липсваше.

Боят стартира да става малко по-интензивен в петия рунд, когато Джошуа изпрати един удар под пояса на Усик и това докара до краткотрайно прекъсване на играта.

В шестия, седмия и осмия рунд Усик потърси експанзията, само че борбата продължаваше да бъде все по този начин равностойна.

Джошуа взе първото си действително преимущество в мача в деветия рунд, когато за пръв път притисна извънредно преносимия си противник до въжетата.

В този миг изглеждаше, че 35-годишният украинец се държи с последни сили, само че гонгът за завършек на рунда като че ли му даде нов прилив на сила.



В началото на десетия рунд международният първенец откри няколко поредни пъти главата на Джошуа и британецът бе доста мощно разтърсен. Тук и публиката влезе с цялостни сили в багра, като несъмнено даваше по-голяма поддръжка за Усик.

В 11-ия и 12-ия рунд двамата боксьори към този момент изглеждаха ужасно изтощени - Усик от безконечното си придвижване по всички краища на кръга, до момента в който Джошуа от мощните удари, с които бе засипан малко по-рано. Все отново Джошуа потърси всеки вероятен метод, по който да нокаутира противника си, само че по този начин и не го откри, с цел да остави всичко в ръцете на съдиите.

Те дадоха своето довери на Усик, а преимуществото му бе прието още на кръга и от Джошуа.

С триумфа Олександър Усик към този момент има 20 победи на професионалния кръг от 20 мача, като 13 от тях са с нокаут. Антъни Джошуа пък е с баланс от 24 триумфа (22 нокаута) и 3 загуби, само че ще би трябвало да изкачи още веднъж стълбицата, в случай че желае отново да се бие за международната купа.

След мача Усик благодари на щаба си, на всички хора в Украйна и Господ. Той добави, че не счита, че Тайсън Фюри, който държи последния шампионски пояс в тежка категория за пенсиониран и добави, че чака да се бие с него за короната на безспорен международен първенец в тежка категория.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР