Украинецът Олександър Усик победи британеца Антъни Джошуа и в реванша

...
Украинецът Олександър Усик победи британеца Антъни Джошуа и в реванша
Коментари Харесай

Могъщ Олександър Усик отново разочарова Джошуа и защити титлите си в събитието на годината!

Украинецът Олександър Усик победи британеца Антъни Джошуа и в реванша в Саудитска Арабия след разграничено съдийско решение и отбрани купите си в IBF, WBO, WBA and IBO. в Саудитска Арабия. Успехът пристигна с 2:1 съдийски гласа (113:115, 115:113 и 117:112).

В първия мач през септември предходната година украинецът лиши поясите на британеца и сервира сензацията в бокса, само че довечера сподели, че заслужава успеха. Така 35-годишният Усик остава непобеден на професионалния кръг след 20 мача, до момента в който AJ, който е 32 години, към този момент има 3 провали - две от Усик и 24 победи.

Британецът пропусна опцията да се изравни с четирима велики боксьори, които са печелили международната купа в тежка категория 3 пъти - Мохамед Али, Ленъкс Люис и Виталий Кличко. Ивендър Холифийлд пък е единственият четирикратен първенец.

След края на мача Джошуа отдаде дължимото на Усик и прикани публиката да посрещне първенеца с овации.

ПЪРВИ РУНД:

И двамата боксьори стартираха внимателно с много залъгащи придвижвания. Джошуа опита няколко слаби удари в тялото на украинеца, само че без заплаха за Усик, който обаче откри лицето на британеца с бърз ляв прав секунди преди края на рунда.

ВТОРИ РУНД:

Двамата продължиха с изследването между тях, а Антъни стартира да се движи малко повече. Той още веднъж пласира хубаво ляво кроше в тялото и добави още едно положително попадение в главата на противника. В последната минута от рунда Усик отговори с дясно кроше в лицето на Джошуа. Британецът обаче незабавно съумя да насочи прецизен десен прав в тялото на първенеца.

2⃣ rounds down, who's made the better start?
— DAZN Boxing (@DAZNBoxing)
ТРЕТИ РУНД:

Двамата пробваха да вдигнат темпото в този рунд. Джошуа съумя да пласира няколко десни крошета в тялото на Усик. Въпреки това борбата се развиваше главно в средата на кръга и никой не успяваше да вземе преимущество. Добро дясно кроше на Джошуа беше контрирано с прекрасен десен прав на Усик в самия завършек на рунда, като се виждаше, че украинецът употребява главно точно тази си ръка. След края на рунда на Антъни му споделиха, че води с 3:0 съдийски гласа.

ЧЕТВЪРТИ РУНД:

По-добра игра на украинеца в този рунд. Усик опита да пласира няколко леви прави, само че се стигна само до къс клинч. Джошуа стоеше устойчиво и се движеше много с краката си в средата на кръга. Шампионът нанесе дясно кроше в лицето на британеца, с което демонстрира, че занапред ще натиска повече.

The champ is beginning to find his rhythm
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР