Украинец постави рекорди на Гинес, които посвети на страната си

...
Украинец постави рекорди на Гинес, които посвети на страната си
Коментари Харесай

В рамките на ден: Украинец постигна 3 рекорда на Гинес и ги посвети на страната си

Украинец сложи върхове на Гинес , които посвети на страната си и на бойците й . Броени месеци откакто реализира последните си 2 международни върха , Дмитро Грунский преодоля още 3 . 35-годишният мъж от украинския град Днепър, извърши трите си силови подвига в един и същи ден, употребявайки брадата , врата и зъбите си:

  • Най-тежкият автомобил, теглен с брада – 2580 кг;
  • Най-тежкият автомобил, теглен с врат – 7760 кг (17107 фунта);
  • Най-много коли, теглени със зъби – 7.

Първият опит на Грунский да тегли транспортно средство с брадата си е от 2019 година, само че е приключил с крах , откакто космите от брадата му са се отскубнали. Впоследствие той е пуснал брадата си по-дълга и е опитал с нови способи за сплитането й, с цел да я направи допустимо най-здрава и наподобяваща въже . При сегашния опит брадата му е останала непокътната, до момента в който тегли 2,58-тонен микробус, с цел да счупи предходния връх от 1952 кг , подложен преди 10 години от Антанас Контримас от Литва.

След тегленето с брада, украинецът е минал към втория си рекорден опит за деня – изтегляне на 7,7-тонен камион с врата си . Той към този момент е сложил връх за изтегляне с врат на най-тежкия трен /32 500 кг/ през през 2022 година, тъй че в този момент е бил убеден, че може да се оправи с сходно достижение с пътно транспортно средство.

Лицето на Дмитро е почервеняло , до момента в който въжето е било към врата му, до момента в който е дърпал камиона, само че той е съумял да измине нужното разстояние от 5 метра, с цел да стане първият човек, постигнал тази купа в Световните върхове на Гинес.

Най-накрая Дмитро е счупил личния си връх за най-вече коли, издърпани със зъби. Той е дръпнал 7 таксита , като е преодолял предния си връх от 6.

Той е дръпнал освен седемте коли, само че и водачите в тях. От Световните върхове на Гинес прецизират, че колите са били на неутрална предавка, а моторите са били изключени, само че водачите са били нужни, с цел да подсигуряват, че колите се движат в права линия. Общото тегло на колите плюс водачите е 8784 кг.

Точно както при другите му опити за връх, Дмитро е трябвало да тегли колите на разстояние от минимум 5 метра. Грунский държи и върха за най-бързо изтегляне на кола на 30 метра със зъби (15,63 сек), който реализира през август предходната година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР