Украинец, обвинен, че е помогнал на руските сили да нанесат

...
Украинец, обвинен, че е помогнал на руските сили да нанесат
Коментари Харесай

Държавна измяна: Доживотен затвор за украинец, помагал на Русия при атаките в Харков

Украинец, упрекнат, че е оказал помощ на съветските сили да нанесат ракетни удари по постройката на Харковската регионална администрация и по други обекти в Харков, бе наказан на пожизнен затвор, съобщи украинската новинарска организация Укринформ, която се базира на украинската основна прокуратура.
Съдът призна мъжа, роден в Харков, за отговорен по обвиняване в държавна измяна, в разпространение на материали, в които се оправдават дейностите на съветските сили, и в нелегално владеене на огнестрелни оръжия.
Мъжът е наказан на пожизнен затвор, като съдът също така постанови и конфискуването на цялото му имущество.
Прокуратурата потвърди, че мъжът е събирал сензитивна информация за украинските въоръжени сили и инфраструктурата на в Харков от февруари до април предходната година, като е употребявал способи на наблюдаване, диалози с локални поданици и документиране на данни. Мъжът е предавал информацията на съветските сили чрез обществена платформа, която е неразрешена в Украйна.   
На 28 февруари предходната година мъжът изпратил на Русия координатите на постройката на Харковската регионална администрация. Предал и координатите на други обекти, които след това били изумени от съветските сили.
На 1 март предходната година съветските въоръжени сили поразиха постройката на Харковската регионална администрация в две ракети " Калибър ", при което бяха убити 31 души, напомня Укринформ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР