Указът за прилагане на специални икономически мерки в областта на

...
Указът за прилагане на специални икономически мерки в областта на
Коментари Харесай

Путин удължи с още 2 г. действието на указа с ответните мерки срещу западните санкции

Указът за използване на специфични стопански ограничения в региона на външноикономическата активност, подписан на 8 март 2022 година, беше в действие до 31 декември 2023 година, в този момент срокът е продължен до 31 декември 2025 година

Този декрет постанова ограничавания върху износа от страната и вноса в нея на избрани артикули и първични материали (с изключение на стоките, транспортирани от жители за персонални нужди) по лист, утвърден от държавното управление. Този лист включва по-специално софтуерно, телекомуникационно, здравно съоръжение, транспортни средства, селскостопанска техника и електрическо съоръжение, импортирани преди този момент в Русия. Освен това беше стеснен износът на някои типове дървен материал, торове, първични материали за химическата индустрия, зърнени култури и други

Този декрет на Путин от 8 март 2022 година беше един от документите, признати от съветските управляващи в отговор на недружелюбните дейности на Запада след началото на специфична военна интервенция. И по този начин, на 28 февруари и 1 март 2022 година бяха подписани укази по отношение на валутната сфера и специфичната процедура за транзакции с лица от вражески страни, на 5 март - документ за краткотрайната процедура за заплащания към кредитори от страни, които са приели наказания против Русия. Друг декрет за спомагателни ограничения за обезпечаване на финансова непоклатимост в региона на валутното контролиране беше подписан на 18 март същата година. На 31 март президентът на Руската федерация подписа декрет за реда за заплащане на доставките на природен газ за вражески страни в съветски рубли, а през май - декрет за контрасанкции против задгранични физически и юридически лица.

Освен това през март 2022 година държавното управление на Руската федерация отстрани отговорността за по този начин наречения успореден импорт и позволи вноса в страната на търсени истински задгранични артикули без единодушието на притежателите на авторските права (съгласно утвърждения лист от продукти).

През първата половина на 2022 година и идващите месеци бяха взети други решения от съветските управляващи в отговор на глобите, в това число документи за недружелюбни страни, за специфични стопански ограничения във финансовия и горивно-енергийния бранш и т.н.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР