Указът на президента за избор на нов министър-председател не влезе

...
Указът на президента за избор на нов министър-председател не влезе
Коментари Харесай

Указът за избор на нов премиер не влезе за гласуване в НС

Указът на президента за избор на нов министър-председател не влезе за гласоподаване в Народното събрание, съобщи БНР. 

 

Днес изтича ултиматумът, който водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на сътрудниците си от Политическа партия - Демократична България за продължение на договарянията за държавно управление. 

 

Денят стартира с с напрежение очакване. До последно стоеше въпросът дали в дневния ред на депутатите ще бъде импортирана изключителна точка – или за избор на министър председател и Министерски съвет в поправен състав, след отхвърли на 11 министри да вземат участие в кабинет отпред с излъчената от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Мария Габриел, или тя да подава отвод от сформиране на държавно управление и Народното събрание да вземе решение да се премине към втория мандат. Нищо от това не се случи. Не стана ясно и дали двете обединения – ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България, са провели някакви диалози.  

 

На влизане в пленарната зала Кирил Петков отхвърли всевъзможен коментар, а Бойко Борисов реши да се пошегува, показвайки вратата на залата:

" Ето я, отворена е! ". 

 

Вътре в залата възприятието си за комизъм упражни и ръководителят на Народно събрание Росен Желязков:

 

" Уважаеми сътрудници, ще предложа на вашето внимание отмора до 11:00 ч., когато ще стартира парламентарният надзор ".

 

Оживлението не донесе със себе си решение. Междувременно втора от дребните партии в Политическа партия - Демократична България заявява, че няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Уверението идва от Средно европейска класа, която има един депутат - водачът ѝ Константин Бачийски. Няма да поддържат подобен кабинет, тъй като, " която и фигура да бъде посочена за министър председател, зад нея ще наднича Борисов с наложения 12-годишен модел на ръководство ". 

 

Засега, в деня, в който изтича следващият краен период, даден от ГЕРБ, отговорът на въпроса – държавно управление или избори, още веднъж се отсрочва. Не е ясно за по кое време, защото няма краен период за гласоподаване в Народното събрание на президентския декрет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР