Указът на американския президент Джо Байдън, в който се посочва,

...
Указът на американския президент Джо Байдън, в който се посочва,
Коментари Харесай

Любчо Николовски: Указът на Байдън е послание към онези, които блокират процесите в Северна Македония

Указът на американския президент Джо Байдън, в който се показва, че всички жители, които не зачитат Преспанския и Охридския контракт и работят против демократичния развой в Западните Балкани, ще бъдат включени в черния лист и ще им бъде неразрешено влизането в Съединени американски щати, е обръщение за всички, които блокират или желаят блокират процесите в страната, съобщи вицепремиерът за битка с корупцията и престъпността на Република Северна Македония Любчо Николовски, представен от Радио „ Свободна Европа “.

По-рано Държавният департамент разгласи, че Съединени американски щати „ модернизират “ политиката си на наказания против Западните Балкани, като в допълнение се насочват към корупцията, нарушаванията на човешките права и актовете, които заплашват демокрацията в района. Указът на президента прибавя Преспанския контракт за разрешаване на разногласието сред Гърция и Северна Македония от 2018 година, както и споразуменията, поставили завършек на спора в Босна и Херцеговина.

„ Все още не сме виждали този документ в детайлности, само че мога да подчертая, че жителите на Република Северна Македония твърдо са решили да застанат зад Охридското и Преспанското съглашение и това са основите на този нов път, на това съвременно общество трансформирано по европейски пример и със постоянни междуетнически връзки, насочено към прогрес, развиване, интеграция “, сподели Николовски.

Вицепремиерът акцентира, че държавното управление ще съблюдава напълно президентския декрет на Съединени американски щати и има вяра, че има аргументи, заради които това е очебийно в него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР