Указания за условията и реда за поставяне на къщички за

...
Указания за условията и реда за поставяне на къщички за
Коментари Харесай

Как и къде можем да поставим къщичка за котки

Указания за изискванията и реда за слагане на къщички за котки и кучета на направиха от столичния регион " Средец ". Те са съобразени с Наредбата за преместваемите обекти, рекламите, осведомителните и монументално-декоративните детайли и рекламната, Закон за отбрана на животните и всички други нормативни актове.

Указанията имат цел да оказват помощ на хората да слагат законно къщички за котки и кучета, както и да подобрят изискванията на градската среда, да се предизвиква доброволчеството и гражданската интензивност, като се дават дом и грижа за безстопанствените животни.

Първо хората би трябвало да приготвят комплект от документи- заявление до кмета на регион „ Средец ", декларация за съблюдаване условията на чл.49 и чл.50 от Закона за отбрана на животните и проект на скица или стимулирано предложение с местата за слагане на къщички за котки и кучета.

Заявлението и приложените към него документи са преглеждат в 30-дневен период от датата на постъпването им в районната администрация.

Къщичките не би трябвало да са ситуирани директно до входовете на жилищни здания и да се обезпечи разстояние най-малко от 5 м. Не могат да се разполагат по тротоари и в пешеходни зони. Освен това не могат да се разполагат по метод, който би увредил декоративна растителност и цветни насаждения. Те не би трябвало да се разполагат тук-там със мощно излагане на слънце.

Къщичките би трябвало да дават отговор на следните условия:
 размерите им би трябвало да са съобразени с ергономичните условия за типа и размера на животните;да са естетични, от подобаващи трайни материали и да се поддържат в добър и санитарен вид; да разрешават слагане на съдове за вода и храна, както и елементарно разчистване и дезинфекция;
Къщичките за заслон на животните не могат да бъдат разполагани в дворове на детски ясли и градини, учебни заведения, лечебни заведения и наоколо до площадки за игра на деца.

След получено утвърждение от районната администрация за монтиране на къщурка, на същата следва да бъде сложена осведомителна табела.

 Задължения на лицата, виновни за надзора и грижата за развъждане на животните в къщичките за заслон:
да обезпаразитяват животните на всеки три месеца и да ги реваксинират против бяс.заверяват годишно паспорта на животните в съответната общинска администрация за осъществените обезпаразитявания и ваксинации;да вземат ограничения за попречване на нападателно държание на животните към хора или други животни.Да поддържат в положително хигиенично положение, (съобразено с условията, избрани от Българска организация по сигурност на храните, Закона за ветеринаромедицинската активност и Закона за отбрана на животните), къщичките за развъждане на кучета и котки, както и пространството към тях
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР