UK правителството планира масово производство на батерии за електромобили(снимка: CC0

...
UK правителството планира масово производство на батерии за електромобили(снимка: CC0
Коментари Харесай

Великобритания планира няколко „гигафабрики” за батерии


UK държавното управление възнамерява всеобщо произвеждане на акумулатори за електрически автомобили
(снимка: CC0 Public Domain)

Англия води договаряния с шест компании за създаване на „ гигафабрики ” за произвеждане на акумулатори за електрически транспортни средства. Ford Motor, Nissan Motor, LG, Samsung и новостартиращите компании Britishvolt и InoBat Auto договарят с държавното управление и локалните управляващи за местата за евентуални нови заводи – и за финансова поддръжка.

Планът на английското държавно управление да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови коли до 2030 година и хибриди до 2035 година ще наложи заводите в страната да преминат към произвеждане на електрически модели, отбелязва.

Говорител на бизнес-отдела в Обединеното кралство съобщи пред Файненшъл Таймс, че държавното управление е „ отдадено на обезпечаването на гигафабрики и продължава да работи в тясно съдействие с вложителите и производителите на транспортни средства за реализиране на проекти за всеобщо произвеждане на акумулатори във Англия ”.

В договаряния с английското държавно управление на ранен стадий Ford уточни, че изследва производството на акумулатори в Обединеното кралство, които по-късно ще бъдат изпращани в Турция за вграждане в плануваната електрическа версия на микробуса Transit. Според новите данни, Ford може да прави елементи от модули на акумулатори във Англия, след което да ги праща в Турция за дефинитивно сглобяване и монтаж.
още по тематиката
Разговорите на Nissan с държавното управление за създаване на цех за батерии в индустриалния му комплекс в Съндърланд ще зависят от разноските за сила, показва Файненшъл таймс.

LG и Samsung са в начален стадий на договаряния с държавното управление на Обединеното кралство за вложения, а фирмите евентуално ще продължат, единствено в случай че имат покупко-продажби с огромни автомобилни производители, се прибавя в отчета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР