Съюзникът на Борис Джонсън Надин Дорис напусна британския парламент след месеци на забавяне

...
UK. Консервативният законодател Надин Дорис се оттегли от Камарата на
Коментари Харесай

UK. Консервативният законодател Надин Дорис се оттегли от Камарата на общините повече от два месеца, след като обяви, че се оттегля

От ДЖИЛ ЛОУЛЕС Associated Press, 26 август 2023 г., 14:22 Пандемия от коронавирус. Джонсън нарече разследването „лов на вещици“.

Консервативната партия на Джонсън го принуди да напусне поста министър-председател година по-рано, след като се забърка в „partygate“ и други скандали .

Комисията по етика разкритикува Дорис и други съюзници на Джонсън, че се опитват да се намесят в нейното разследване и „подкопават процедурите на Камарата на общините.“

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Когато Джонсън подаде оставка от Камарата на общините, Дорис и друг лоялен депутат обявиха, че също ще подадат оставка незабавно и ще предизвикат извънредни избори. Дорис не го изпълни и забавянето й раздразни много колеги консерватори.

Дорис също обвини Сунак, че е блокирал назначаването й в Камарата на лордовете, горната камара на парламента, твърдение, което Сунак отрече.

Тя използва изявлението си за оставка в събота, за да нападне Сунак, който също е консерватор, като каза, че „историята няма да ви съди любезно“. Съюзниците на Джонсън обвиняват Сунак, че е помогнал за свалянето на бившия министър-председател, като е подал оставка от кабинета през юли 2022 г.

Дорис обвини Сунак, а не опетнения от скандали Джонсън, за оставяйки Консервативната партия изоставаща с цели 20 пункта зад опозиционната Лейбъристка партия в проучванията на общественото мнение и изправена пред „изборно цунами“ на следващите национални избори.

Нейното напускане ще предизвика специални избори за място в Камарата на общините от Мид-Бедфордшър.

Дорис, бивша медицинска сестра и писателка на романтични романи, служила в парламента в продължение на 18 години, планира да напише книга за това, което тя нарича „политическото убийство“ на Борис Джонсън.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР