Ужилени от мним майстор хора бяха завлечени с хиляди левове.

...
Ужилени от мним майстор хора бяха завлечени с хиляди левове.
Коментари Харесай

Мним майстор измами десетки с хиляди левове


Ужилени от привиден занаятчия хора бяха завлечени с хиляди левове. Мъж, притежател на компания за ремонтни действия, човек с богат опит в областта на строителството, стартира да прави поправки на жилища, краде и изчезва, съобщи Нова тв.

Обикновено майсторът подписва контракт със своите клиенти, желае депозит, който обаче в никакъв случай не връща. Влиза в жилището, стартира да кърти и да извозва, след това обаче в никакъв случай повече не се връща при клиента и изключва телефона си. 

На 15 март тази година Илия Илиев и майка му подписват контракт за повсеместен ремонт на апартамент с компания „ Стил Н- Строй ”, притежател е Атанас Хаджиев. Свързват се с него посредством група в обществената мрежа. От тях майсторът желае 10 000лв за труд и 5 000лв за материали. Дават депозит от 10 000лв. Срокът за осъществяване е два месеца. Подписват и контракт. Месец по-късно ремонтът към момента не е почнал. След като дамата се свързва с майстора той й изяснява, че отпътува на пътешестване в чужбина. 

Когато се връща, по думите на Лилия освен, че не се заема с ремонта, ами и изчезват и всичките им електроуреди. Обещава да ги върне на идващия ден - те обаче още веднъж липсват. 

На 18 май подават сигнал в полицията. 

Единствените ремонтни действия, които са осъществени от майстора, по думите на новата бригада, която работи в жилището, са некачествени. 

Илия споделя за случилото се в обществената мрежа, по думите му с него се свързват повече от 30 души, които са били подведени от същия занаятчия. Някои, от които отхвърлиха да застанат пред камерата, а други пожелаха лицата им да бъдат скрити, тъй като се тормозят, че Атанас Хаджиев е влизал нееднократно в домовете им и може да ги тормози след излъчването на материала. 

Друг пострадал от работата на “майстора ” описа, че през август 2021 година подписват контракт за 15 000лв, като при подписването майсторът получава половината сума като депозит. Седмица по-късно ремонтът към момента не е стартират.Обяснението - отпътува за 10 дни в чужбина на сватбено странствуване. 

След сватбеното пътешествие жената продължава да подканва майсторите да стартират работа. “На 47 ден имаше осъществени единствено къртене, почистване и транспортиране ”, описа тя. Майсторът стопира да подвига телефона си, блокира дамата в профилите си в  обществените мрежи. Заради това тя подава сигнал в полицията. 

“Два месеца след сигнала аз получих разпореждане от Софийска районна прокуратура, в която прокурор е счел, че няма данни за машинация и отхвърля да образува досъдебно произвеждане ”, изясни пострадалата. 

През февруари месец същата година друга жена става жертва на същата скица. По думите й подписват контракт за сумата от 10 000лв, майсторът получава и депозит. 

Срокът за осъществяване на ремонта е два месеца. И при този ремонт майсторът изчезва без да свърши работата, за която е нает, и без да върне дадения депозит.

Година по-рано, на 20 май 2020 година, Николета Мартинова и брачният партньор й подписват контракт за повсеместен ремонт за четиристайно жилище. Фирмата реализатор още веднъж е “Стил-Н-Строй ”  и Атанас Хаджиев. Договорът е в размер на 22 000лв, с 12 000лв депозит, срокът за осъществяване е 50 дни. Месец по-късно Николета и брачният партньор схващат, че ремонт няма да има. Когато фамилията се прибира у доба заварва майсторът да си събира инструментите. Обяснението е, че те му трябват за различен обект, след тази им среща майсторът не се връща повече в жилището, става известно, че 6000лв от предоставения депозит за закупуване на материали липсват. Семейството желае Атанас да върне сумата в границите на месец. За случая има подаден сигнал в полицията и в Национална организация по приходите. След консултация с юрист, фамилията се отхвърля да търси правата си по правосъден път, защото след инспекция от тяхна страна се оказва, че мъжът не има никакво имущество, а капиталът на компаниите на негово име е 2лв.

Екипът на малкия екран се опита да се свърже с Атанас Хаджиев. В Търговския указател мъжът е едноличен притежател на три компании. И трите компании се обитават на един и същи адрес в столичния квартал Лозенец. На адреса обаче няма никой. 

Оказа се обаче, че с изключение на към частни клиенти, майсторът е и неточен подизпълнител при осъществяване на поправки, най-малко по думите на Георги и Данчо, притежатели на компания за довършителни строителни действия. 

През септември 2021 година Атанас се свързва с компанията по публикация в интернет. Загубите за  тях са  в размер на близо 10 000 лв.. Представящият се за занаятчия Атанас още веднъж изчезва, телефоните му за контакт са изключени. 

Според Георги и Данчо в България е необходим регулатор, който да следи строителния бизнес, както и обединен указател, който да обезпечава качество на работата. 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР