Ужесточен съдебен процес за следене, подслушване, влизане с взлом и

...
Ужесточен съдебен процес за следене, подслушване, влизане с взлом и
Коментари Харесай

Принц Хари и Елтън Джон съдят издателя на “Дейли мейл” за следене и подслушване

Ужесточен правосъден развой за следене, подслушване, влизане с щурм и нелегално придобиване на персонални медицински документи е на път да стартира във Англия, откакто в петък Върховният съд даде зелена светлина на дело против издателя на в. “Дейли мейл ”.

Принц Хари, артистът Елтън Джон, актрисите Сейди Фрост и Елизабет Хърли и други звезди повдигнаха обвинявания на Associated Newspapers Limited, издател на един от най-големите английски таблоиди. Медийният конгломерат се опита да анулира правосъдния развой под претекст, че обвиняванията са повдигнати прекомерно късно. Решението е голям пробив за херцога на Съсекс, който от години е в открита война с английските таблоиди. Той има други две настоящи каузи против издателите на The Mirror и The Sun.

Известните персони настояват, че издателят (ANL) е получил поверителна информация от 1993 година посредством противозаконни средства, в това число прихващане на техните гласови известия, прослушване на диалози онлайн, приемане на частна здравна и финансова информация, както и влизане с щурм. От издателството отхвърлят всички обвинявания. Негова политика е да заобикаля правосъдните борби и да не подписва огромни съглашения, както се постанова на други английски таблоиди по обвинявания в телефонни хакерства. ANL нарекоха обвиняванията “абсурдни ”.

Върховният арбитър Никлин сподели, че ANL не е съумяла да нанесе “нокаутиращ удар ”, с който да съкруши исковете, предявени от ищците. Той заключи, че групата от добре известни фигури има “реална вероятност ” да потвърди, че ANL е скрила доказателствата, с цел да предотврати по-ранно предявяване на искове.

След правосъдното решение адвокатската адвокатска фирма, представляваща известните персони, съобщи, че има намерение да разкрие истината по време на процеса и да държи ANL виновен за закононарушенията си. Оттам показаха, че дейностите на издателската къща са “достойни за жалост и противозаконни ”, в това число наемане на частни детективи за слагане на подслушващи устройства в колите и домовете на ищците, подслушване на телефонни диалози и противозаконен достъп до частна здравна информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР