Ужасяващо мафиотско убийство в Атина. 44-годишен виден член на гръцката

...
Ужасяващо мафиотско убийство в Атина. 44-годишен виден член на гръцката
Коментари Харесай

Ужасяващо мафиотско убийство в Атина: Застреляха бос с поне 80 куршума

Ужасяващо мафиотско ликвидиране в Атина. 44-годишен изтъкнат член на гръцката мафия беше екзекутиран с над 80 патрона пред бензиностанцията си в квартал Неос Космос в Атина.

Нападението е станало няколко минути преди 2 часа сутринта, когато потърпевшият Вангелис З. се е качвал в бронираната си кола

Той попадна под невиждана „ огнена стихия “ от патрони и е паднал мъртъв до колата си

Твърди се, че жертвата е носела револвер, само че не е имала време да го употребява.


Вангелис З, едвам е оживяла при опит за ликвидиране през 2018 година Властите считат, че изтезанието му е от голяма важност за продължаващите спорове на сцената на нощния живот.

Нападателите, пътуващи с джип, са се сблъскали с него на кръстовището на улиците Франци и Илиас Илиу в Неос Космос в неделя. Те откриват огън през прозореца на колата си и го убиват на място.

Впоследствие автомобилът на нападателите е открит изцяло изпепелен на Атинската алея в квартал Хайдари, Западна Атина

Властите свързват този случай с осуетен скрит план против 44-годишния мъж през юни, в който е взел участие микробус, претрупан с оръжие.

Open TV оповестява, че жертвата е била известна на полицията от последните 20 години, когато е бил упрекнат, че е запалил кола в Лакония, Пелопонес. Той е стрелял по преследващите го служители на реда. Името му е забъркано в досиетата през 2012 година и 2015 година за изнудване. Участвал е и в грабежи на парични преводи.

Вангелис З. е управлявал група изнудвачи, дейни в предградията Хайдари, Коридалос и Глифада в западна и източна Атина. Името му е забъркано и в преписки за изнудване, осъществяване на смъртни присъди и случаи на убийства през 2009, 2012, 2015 и 2018 година

Въпреки това в никакъв случай не е имало задоволително доказателства, с цел да бъде изправен пред правораздаването, отбелязва protothema.gr.


Позовавайки се на полицейски източници, всекидневникът ethnos.gr отбелязва, че

„ един доста дълъг цикъл е приключен, защото 44-годишният мъж е едно от първите огромни имена в гръцката мафия “

„ Когато стартира разчистването, името му беше забъркано в доста убийства на хора на нощта. “

Държавната телевизия ER заяви по-рано, че това е 16-ото ликвидиране измежду членове на гръцката мафия за последните 7 години.

Превод: SafeNews

Още вести четете в категорията Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР