Ужасяващи практики и ритуали на древните народи … Обреди на

...
Ужасяващи практики и ритуали на древните народи … Обреди на
Коментари Харесай

Ужасяващи практики и ритуали на древните народи

Ужасяващи практики и ритуали на античните нации … Обреди на жертвоприношения, под една или друга форма, са съществували още преди хиляди години измежду всички групи хора. Но някои цивилизации вършат тази процедура извънредно ужасяваща, като провеждат човешки жертвоприношения, в това число и на дребни деца. Вавилонците Вавилон е огромно мегалитно населено място и една от най-мощните сили в античния свят. Вавилонците са принасяли хора в жертва на главното си провидение – Мардук, както и на други богове, като Ану, божеството на град Урук. Тази процедура се развива изключително през последните години на Вавилонската империя. Ежегодно се организират „ огнени празници “, по времето, на които са жертвани деца като „ дарове на Ану “. Ацтеките Ацтекската цивилизация е най-известна с осъществяването на човешки жертвоприношения по религиозни аргументи. Археолозите непрекъснато намират от ден на ден и повече доказателства, че ацтеките всеобщо и грубо принасяли хора в жертва на боговете. През октомври 2017 година, откриватели откриват рядка находка в Теночтитлан – цилиндрична яма, основана преди доста епохи, изкопана и облицована с вулканични скали, предопределена особено за принасяне на жертви на боговете на ацтеките. Теночтитлан е античен град на ацтеките, който в този момент се намира в сърцето на Мексико Сити.



Находката е направена в подножието на Темпло Майор, ацтекски храм в Теночтитлан. В ямата са открити останките на убито дете. Смята се, че това дете е било принесено в жертва към 1400 година сл. Хр. По това време е бил разцветът на религиозността при ацтеките, когато доста деца са принасяни в жертва на техните богове. Най-вероятно откритото дете е било убито, с цел да умилостиви Уицилопочтли, ацтекският господ на войната, който да облагодетелства хората в града. Ханаан Ханаан е изчерпателен термин за земята, която се простира в днешния Ливан, Сирия, Йордания и Израел. Библията е цялостна с препратки към античния ханаански господ Молох, за който човешките жертви били многочислени.



Някои назовават ​​Молох „ Богът на детските жертвоприношения “, защото са му „ давани “ основно дребни деца. Смъртта им е била мъчителна, тъй като се считало, че Молох харесва, когато жертвите са хвърляни живи в огъня. В библейската книга Левит има специфична директива, забраняваща сходна процедура: „ Не давайте от потомството си в жертва на Молох, нито осквернявайте името на своя Бог; Аз съм Господ. “. Израелтяните Преди едикта на Левит, израилтяните постоянно правили човешки жертвоприношения, в това число убивали деца, с цел да умилостивят господ Ваал. В Книга на царете се твърди, че израилтяните са се покланяли на подправени богове и са взели участие в ритуални убийства на деца. Библията разказва по какъв начин „ децата на античния Израил “ са били употребявани за жертвоприношения като животни, в това число принасянето им в жертва на Йехова. Някои учени изрично отхвърлят тези изказвания, макар, че сходни описания участват в съчинения, оживели от антични времена. Четете още: В началото на ХХ век, вуду фетиш прави ужасяващи закононарушения в Луизиана   Олмеките Олмекската цивилизация е една от най-старите огромни общности в праисторическа Мезоамерика. Тяхната просвета и сфера на въздействие обгръщат огромна част от Южна и Северна Америка, в това число територията, която обгръща днешните страни Белиз, Коста Рика, Ел Салвадор, Хондурас и Гватемала.



Смята се, че те са първата известна мезоамериканска просвета, която прави човешки жертвоприношения, доста по-стара от другите култури в ранна Америка. От олмеките малко е стигнало до нас, защото преди към 2400 години този народ мистериозно изчезва, оставяйки ни единствено дребна част от артефактите си. Има обаче доказателства, че олмеките са убивали деца. Хиляди и хиляди остарели човешки кости са открити на разнообразни места, свързани с олмеките, в това число Пещерата на среднощния смут в Белиз и свещеното светилище Ел Манати. Тази просвета принасяла в жертва хиляди деца на своите богове. Маите Разцветът на цивилизацията на маите рухва през 250-900 година сл. Хр. Археолози, разкопаващи гватемалския град Сейбал, който е датиран от времето на маите, откриват парчета обсидиан, заровени на местата, където деца са били жертвани за боговете. Обсидианът е тип мрачно естествено стъкло, нормално въглищно-черно на цвят, което се образува, когато лавата се охлади бързо. Маите считали обсидиана за възвишен камък, и когато принасяли дребни деца в жертва на боговете, погребвали телата им дружно с части стъкло. Толтеките Въпреки обстоятелството, че знаем доста по-малко за толтеките, в сравнение с за маите или ацтеките, е известно, че този народ е жертвал деца. Някои историци даже показват, че принасянето в жертва на деца явно е било главен детайл на тяхната просвета. По време на строителството покрай Тула, Мексико, е открит всеобщ гроб, съдържащ останките на минимум 24 деца. Всичко демонстрира, че тези деца са били убити, с цел да умилостивят боговете. Телата на деца на това място са заровени сред 950 и 1150 година сл. Хр. Това несъмнено е необикновена просвета и ни дава взор към света на предишното и дивите пристрастености на човешката раса. Инките По отношение на жертвоприношенията, инките се открояват от множеството други култури в Мезоамерика, тъй като в никакъв случай не са убивали възрастни, а единствено деца. Освен това, тази процедура била толкоз устойчива, че траяла и известно време след идването на европейски заселници в техните земи. По предписание, всичко започвало с избора на най-силното и крепко дете в района, с цел да може боговете да го харесат. Родителите на това дете трябвало да се радват, че то е определено. След това, за известно време детето било хранено по специфична диета и постоянно му е давано да пие алкохол. Това евентуално е правено, с цел да бъде в умерено, полусънно положение.



В избрания ден, детето било безусловно напивано, тъй че заспивало. Отнасяли го високо в планината, където детето умирало от студа, без да пристигна в схващане. Много мумии на деца на инките са оживели до наши дни, открити в пещери на огромна надморска височина, в непокътнато положение. Някои деца нямали шанса да умрат в съня си. Например, тялото на 7-годишно момче от Ел Ниньо е открито вързано с засегнати ребра. Очевидно е умряло от мощен стрес, защото по облеклата му са открити следи от повръщане и кръв. Теотиуакан Не е известно каква просвета е построила този огромен град в предколумбова Америка, само че по-късно в него са живели доста индиански нации.



В Теотиуакан, в Пирамидата на Луната се правили жертвоприношения. Там са били убивани възрастни и деца, на които са изтръгвани сърцата до момента в който са били още живи. Открити са останките на доста убити деца, само че е невероятно да се каже тъкмо коя просвета е направила това, защото тези хора не са оставили след себе си даже писмени знаци. Изведнъж, популацията на града мистериозно изчезва, както се случва с доста цивилизации от предколумбова Америка, а самият град е зарязан. Когато ацтеките отиват там епохи по-късно, те дават на това място името Теотиуакан – Градът на боговете. Келтите Когато Римската империя се разраства, тя не разрешава практикуването на човешки жертвоприношения в колониите. Римляните не харесвали сходни практики, както може да се разбере от антични източници. Те били изключително срещу жертвоприношенията на келтите, които убивали както възрастни, по този начин и деца. Келтите са яростна, само че сплотена група племена, които от време на време сплотяват сили, с цел да отхвърлен римското настъпление. След сполучливи борби келтите обезглавявали враговете си и балсамирали отсечените глави, с цел да ги запазят като титли.  Много римски създатели, в това число Юлий Цезар, разказват в детайли практиката на келтите за принасяне на деца в жертва и тяхното омерзение към нея. Неотдавнашни разкопки на келтски селища в Англия разкриват останките на принесени в жертва деца, както и структури, където друидите са правили ритуали за пиянство на кръв и канибализъм.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР