Ужасяващи подробности от първите минути след зверската катастрофа край Кадиево,

...
Ужасяващи подробности от първите минути след зверската катастрофа край Кадиево,
Коментари Харесай

Шофьор на автобус казал на Маринашки веднага след ПТП-то: Моли се момчетата да са живи

Ужасяващи детайлности от първите минути след зверската злополука край Кадиево, в която починаха две млади момчета, описа през днешния ден пред съда Йордан Ангелов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . 53-годишният мъж е карал рейс към Пловдив и е спрял, с цел да окаже първа помощ, като е взел участие в изваждането на авариралите младежи от БМВ-то. Затова той бе свикан като очевидец по делото против Петър Маринашки.

Трагедията става на 11 ноември 2020 година, когато Маринашки губи ръководство на своя автомобил и се забива в крайпътно дърво. Установено е, че той е карал след приложимост на марихуана и е карал с прекомерно висока скорост - 98 км/час. При случая починаха пътуващите в колата Тодор Бараков (16 г.) и Виктор Василев (17 г.).

" Когато отидох до ударената кола, от нея излизаше дим. Аз и още един човек извадихме момчето от предната дясна врата, която беше заклещена, само че се отвори с един шут. Другите отваряха през това време задна дясна врата. Кракът на момчето вътре беше заклещен и го извадихме по-трудно. Тръпки ме побиват даже в този момент, когато описвам това. Някои от момчетата в колата бяха с отворени очи. Никой не помръдваше. Никога в живота си няма да не помни този миг. На мястото още нямаше полиция и кола за спешна помощ и по тази причина попитах дали са звъннали на 112. Казах на шофьорчето: " Моли се момчетата да са живи ", съобщи пред съда Йордан Ангелов.

Адвокатът на обвинения - Йордан Дафчев, изиска от съда да се изготви нова сложна физическа и автотехническа експертиза на авариралото БМВ, която да откри степента на остаряване на металите в автомобила. Според юриста, вещото лице, направило към този момент една сходна експертиза, не било умело.

Искът на юрист Дафчев бе отритнат, а идващото съвещание на съда бе планувано за 7 януари 2022 година от 9,00 часа. Тогава би трябвало да се изслушат четирима очевидци, които през днешния ден не се явиха в залата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР