Ужасяваща катастрофа с автобус на АМ Тракия - поне шестима

...
Ужасяваща катастрофа с автобус на АМ Тракия - поне шестима
Коментари Харесай

Каква е причината за ужасяващата катастрофа на АМ Тракия?

Ужасяваща злополука с рейс на Автомагистрала " Тракия " - най-малко шестима души са починали, над 20 са ранени, като измежду тях има и дете. Някои от ранените са в тежко положение.

Автобусът е пътувал от Бургас за София и е на компания " Юнион Ивкони ". По първични данни той се е обърнал в канавка, откакто е бил ударен от лек автомобил.

" Вероятно се касае за случай с друго транспортно средство. Катастрофиралият рейс има уверение за техническа редовност. Техническият обзор е изработен на 6 февруари 2016 година Разполагаме с видео и фотоси от провеждането на самия механически обзор на рейса. " Това съобщи министърът на превоза Ивайло Московски на специфична конференция по отношение на злополуката на Автомагистрала " Тракия ", при която починаха няколко души.

Автобусът е вписан в лиценза на превозвача също, добави Московски и още веднъж повтори, че рейсът има обзор с всички нужни документи.

" Екипът, който е в офиса на компанията, би трябвало да ревизира дали е изрядна цялата документи за осъществяването на целия курс на рейса. За това дали има медицински обзор, механически обзор и графиците за работа дали са спазвани. Към момента е открито е, че има годен пътен лист. Двамата водачи, които са били вписани, са Георги Георгиев и Веселин Георгиев. Водачът, който е управлявал рейса е Веселин Георгиев. Водачът на рейса има годна карта за подготовка до 2019 година, годно уверение за психическа валидност до 2020 година Водачът има всички нужни условия, с цел да може да се прави тази специалност ", добави още Московски.

В момента два екипа на " Автомобилна администрация " са на мястото на случая, както и прокурор и следователи. Извършва се техническа експертиза на самото място на случая. Друг екип дружно с екипи на Министерство на вътрешните работи са в офиса на " Юнион Ивкони ".

На въпрос дали в рейса е имало колани министър Московски отговори, че фабрично би трябвало да има, само че няма точна информация. Московски посочи, че все още не е наложително да се употребяват колани.

" Лицензът се лишава, когато има аргументи за това нещо. В момента чакаме да си свършат работа проверяващите органи. Ако в аргументите влизат нарушавания от страна на компанията ще се вземат и съответните ограничения ", сподели още Московски в отговор на въпрос дали ще бъде лишен лиценза на " Юнион Ивкони ".

Състоянието на пътната инфраструктура не е повода за случая на автомагистрала „ Тракия “, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

„ Осигурихме оптимално бърз достъп на колите за спешна помощ за транспортиране на потърпевшите в случая “, увери още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР