Ужасяващ акт на насилие към невинно животно е станал преди

...
Ужасяващ акт на насилие към невинно животно е станал преди
Коментари Харесай

Варварско! Отрязаха крака на котенце в Смирненски

Ужасяващ акт на принуждение към почтено животно е станал преди няколко дни в пловдивския квартал „ Христо Смирненски “. За зверството пред кореспондент на „ Марица “ описа 81-годишният дядо Запрян, който живее против кметството в регион „ Западен “ и стопанисва ранчо, което се намира до железопътните релси.

Преди към седмица възрастният мъж работел в работилницата си. Изведнъж до него се появило малко котенце. Гледката, която се разкрила пред очите му била ужасяваща – задните крачета на животинчето били срязани през средата. „ Само на кожичката се държаха, разбираш ли “, разказа ужаса си пенсионерът.

Той незабавно се заел да прибира инструментите си и да води бедното животинче към ветеринар, с цел да го избавят. Докато се оправи обаче, котето било изчезнало, като че ли потънало вдън земя.

Дядо Запрян мислил дълго, само че не съумял да откри решение. Вчера котето още веднъж се появило. Пенсионерът го хванал и незабавно го закарал до една от ветеринарните клиники в жк „ Тракия “, защото знаел, че там работят положителни експерти.

Лекарите разясниха пред „ Марица “, че в сходен случай лекуването не е изцяло целесъобразно, защото котето в никакъв случай няма да води естествен метод на живот. За да се извърши лекуване, задните крачета на животинчето би трябвало да се отрежат даже малко по-нагоре, защото има инфектиране на костите и меките тъкани. Следва банкет на антибиотици и други процедури.

„ Котето е в тежко положение, не съм сигурен дали лекуването е целесъобразно в този случай. Дори да го спасим, то няма да може да върви, да кляка по потребност или да рови. Очакват го единствено премеждия и страдания. През целия си живот ще се нуждае от грижи и ще има проблеми, а до колкото разбрах живее на улицата. Ако беше единствено едното краче - щяхме да го оправим без проблем и щеше да живее щастливо, само че когато са двата - нещата не стоят по този начин “, разяснява ветеринарят, който е приел животното.

По думите му най-вероятно става въпрос за случай, а не за принудителен акт, защото тъканите изглеждали по-скоро премазани, в сравнение с отрязани с изострен предмет. Специалистът напомни, че през зимните месеци котета постоянно се сгушват под капаците на колите, с цел да се топлят на изстиващите мотори. Често заспиват, а на сутринта, щом запалителен колата, ремъците се завъртат и по този начин стават белите.

Оказва се, че погребенията на домашни любимци също са противозаконни. Въпреки това хората всеобщо избират този метод да се разделят с животинките си. Преди време е имало общински имот за погребение на домашни любимци, само че съгласно доктора – места от дълго време няма.

Алтернатива предлага частна компания, която събира труповете на животните и ги кара до София, където ги кремират групово. За това има такса, а и хората не получават нищо назад, по тази причина всеобщо се правят незаконни погребения на домашни животни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР