Ужасени жители на Оряхово поискаха от съда да вкара агресивния

...
Ужасени жители на Оряхово поискаха от съда да вкара агресивния
Коментари Харесай

Тормоз! Съседи поискаха да вкарат в лудница агресивен мъж, съдът ги отряза

Ужасени поданици на Оряхово желаеха от съда да вкара нападателния им комшия в лудницата, защото той опитвал да ги убие, научи организация BulNews. Жалбата на петимата пострадали се гледа преди дни от районния съд, където магистратите безусловно ги отрязаха и постановиха, че макар нападенията Ц.К. не е толкоз рисков за тях и няма потребност от в допълнение решение.
От документите по делото излиза наяве, че до скоро Ц.К. се държал обикновено с комшиите си. От към година обаче, мъжът почнал да основава проблеми. Станал нападателен, заплашвал и се заканвал на съседите си. Напоследък даже раздавал и юмруци. Потърпевшите разказали в правосъдната зала, че Ц.К. е рисков, нападателен и изпитват смут от дейностите и реакциите му. Всеки един от тях показал, че е нагрубяван, обиждан, заплашван и е минал през съответни случки и разправии с освидетелствания. За нападенията и експанзията му са осведомени и униформените, които са се отзовавали на сигналите на живущите в блока.
Съседка даже разказала по какъв начин Ц.К. протегнал ръка и я блъснал с гаечен ключ. Друг потърпевш се оплакал, че нападателният му съсед опитал да го удуши.
При един от последните случаи мъжът бил настанен за лекуване в центъра за психологично здрава във Враца, където било открито, че има непсихотично психологично заболяване или диссоциално разстройство на личността. Психиатрична експертиза посочила, че за положението му не се е налагало и не е провеждано характерно лекуване, защото се въздейства най-много от средата, в която живее и взаимоотношенията му с близките. Заради това не се налагало да лежи в лудницата и магистратите постановили нападателният мъж да се върне в дома си. Решението предстои на обжалване и митинг пред окръжния съд във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР