Ужасен грип ме тресна, сигурно сте разбрали. Буквално не можех

...
Ужасен грип ме тресна, сигурно сте разбрали. Буквално не можех
Коментари Харесай

Коледни пости - Ден 19: Болестта е минало. Първата рецепта пристига.

Ужасен грип ме тресна, несъмнено сте разбрали. Буквално не можех да стана от леглото – главоболие, болки в мускулите, очите, тресчица – цялостна хубост. Вечерта няма нищо, на сутринта – призрачен сън.

Две неща разбрах, до момента в който ме тресеше:

Едното беше, че половината изцеление зависи от това, да има кой да се грижи за теб, мъжът ми, или най-малко някой да те попита: „ Как си, мамо? ”, огромното дете. Някой да ти сервира чай, да те завие, да постави ръка на челото ти, въпреки въобще да не схваща нищо от температура. Загрижеността е от нещата, които би трябвало да си оказваме един различен. Нито един жест не е непотребен в подобен миг.

И другото е, че би трябвало да слушаме тялото си. Когато ни връхлети един подобен вирус, наложително би трябвало да се отдадем на цялостен покой. Забравете „ карам грип на крайник ”. Това, в случай че не е знак да си останеш у дома и да почиваш, ами здраве му кажи. За разлика от настинките и вирусните инфекции, грипът е вирус, който съвсем няма признаци като зачервено гърло, хрема, кашлица. И по тази причина няма никакъв смисъл от каквито и да е медикаменти. Особено пък антибиотици. Наскоро СЗО още веднъж сигнализира да не се изписват и пият поголовно антибиотици, поради растящата устойчивост към тях. Скоро елементарни болнични инфекции няма да могат да бъдат излекувани. Единственото, от което тялото има потребност в този миг, е отмора и витамин Ц, щедро поляти с чай. Температурата, която се подвига, в действителност е целебна и в случай че не надвиши 39 градуса, когато става рискова, няма смисъл да вземаме ограничения срещу нея. Напротив. Завиваме се с одеала и се молим потенето скоро да стартира. Така сторих и аз. Към 10 часа вечерта след щедро потене към този момент надигнах глава. И какво да видя?

и разбирам аз, че състезанието, който бяхме обсъждали доста хипотетично и на смешка малко, към този момент се „ опекъл ”. И до момента в който съм се тресяла под три одеала, всичко наредили – правилник, дарове, цялата идея. Страхотен труд са положили, не мислите ли?

Защо ще е хубаво да участвате?

Ще имам повече многообразие. И без това съм забила тотално, а има още 20 дни. Съгласете се, че задушени зеленчуци, паста, ориз и картофи омръзват на всички...

Но освен аз нуждая се от хрумвания, а и всички, които наблюдават тази самодейност. Много хора ни четат всекидневно и споделят всякакви неща с нас, за какво да не ги подкрепим и тях. Дори и да не постите, сигурна съм, че приготвяте най-малко нещо без месо, яйца и мляко и може да ни го предложите.

Изобщо не е мъчно да се взе участие – в последна сметка вие си готвите, просто би трябвало да напишете „ Помагам на Цвети от Hera.bg ” на листче и да снимате. Хубаво е да има повече фотоси, хубаво е да се постараете за тях, хубаво е и вие да сте на фотографията. Хубаво е, само че не е наложително.

И да, може да спечелите премия, а това постоянно е прелестно, нали?. Подаръчетата ни са дребни, само че избирани с доста предпочитание. Разпределни са в категории и по този начин, в случай че желаете освен това от другите, може да участвате в точно тази категория.

Конкурсът трае до 25 декември и доста се надявам да участвате, тъй като избирам хрумвания от вас, а не да се дълбая из интернет.

Да се върна на грипа. Колкото до храненето, ненужно е да споделям, че и хапка не съм изяла. Замислих се, дали има нещо общо постът с падналия имунитет. Четох тази заран и не открих никаква връзка. Напротив – токсините от месото и млечните артикули, пречат на организма в битката му с вируса, както и бързото възобновяване по-късно. А в случай че се храним уравновесено и пълноценно – имунитетът би следвало да се покачва. Така че, потвърдена връзка няма на този стадий. Днес коремът ми е залепнал, само че не може да поеме доста, след вчерашния очистителен ден. Захранвам със сладките, които подготвих в неделя.

Самите сладки са доста лесни. Използвах сварена тиква ( към 200 гр ), която ми беше останала, дружно с овесени ядки ( 4 супени лъжици ) и мед ( 2 супени лъжици ). Забъркваме това в чаена чаша хладка вода, захар ( кафява – кафена чаша ) и брашно с чаена лъжичка бакпулвер – колкото поеме за лепкава примес. Изсипваме с лъжица на хартия за печене и слагаме във фурна, загрята на 180 градуса.



Засега не мога да поема друго. За тази вечер ще направя някаква супичка. Но в този момент обливам сладките с чай и съм в очакване на вашите предписания.

И до момента в който го пиша и коригирам това, представете си, получавам първата рецепта – на Диана от Пловдив. Изпратила е салата с цвекло и нахут. Не се стърпявам и ще ви покажа по какъв начин наподобява. Пише, че в последния миг се е сетила да напише „ Помагам на Цвети от Hera.bg ”. Драснала е на салфетка, до момента в който се хранели към този момент. Утре ще видите рецептата й на страниците на Хера и във фейсбук, с цел да взе участие тя в категория: „ Най- харесвана рецепта във фейсбук ".



И по този начин,, елементарно е!

Ако желаете да наблюдавате Коледните пости ден по ден,.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР