Ужасът на войната в Украйна продължава и на спортните съоръжения

...
Ужасът на войната в Украйна продължава и на спортните съоръжения
Коментари Харесай

Разрушиха стадиона, от който Андрий Ярмоленко тръгна за големия футбол

Ужасът на войната в Украйна продължава и на спортните уреди в страната. Стадионът в украинския град Чернигов е опустошен след въздушни удари от украинската войска.

На оборудването първите си стъпки във футбола направи играчът на Уест Хям Андрий Ярмоленко. Ярмоленко минава от Чернигов в Динамо Киев, а от там играе за Борусия Дортмунд. В момента той е част от Уест Хям.

Новината за опустошения стадион в Чернигов пристигна, откакто от локалната Висша лига разпространиха ужасяващите фотоси на пропадналия в земята 12-хиляден " Юрий Гагарин ". Снимките бяха оповестени и от украинския гранд Шахтьор Донецк.

Стадионът е издигнат през 1936г. От локалния клуб Десна излязоха с публично известие за разрухата на стадиона: " Ще съградим всичко това още веднъж и още веднъж ще бъдем по-силни от вас - " другарските ни съседи ", които ще би трябвало да се примирите с това до края на живота си! Заедно ние ще победим! Украинците сме обединени, тъй като това е нашата земя ", написаха от клуба

Ярмоленко дефинира дейностите на Русия като: " Нагъл геноцид, който се пробва да избие украинския народ. Как е допустимо да стреляш по цивилни, по деца, по дами? Това е безспорен смут. "



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР