Уж парите, които слагат в банкоматите са проверени и сред

...
Уж парите, които слагат в банкоматите са проверени и сред
Коментари Харесай

Пловдивчанка реши да тегли пари от банкомат, но след това й се случи нещо, което ще помни дълго време

Уж парите, които поставят в банкоматите са тествани и измежду тях не би трябвало да има повредени банкноти. Оказва се, че това не е по този начин. Ето какви премеждия е имала пловдивчанката госпожа Марчинкова, до момента в който се отърве от такава захабена банкнота. Смущаващ е и фактът, че частните банки отхвърлят да обменят повредени банкноти - нещо, което е в несъгласие със съществуващата разпоредба 18 на Българска народна банка.

Ето описа й, оповестен в " Марица ":

Здравейте, знаете ли какъв брой време, нерви и финанси ще ви коства да употребявате една бакнота от 50лв., теглена от банкомат, само че повредена. Е, на мен ми се наложи да схвана и желая да споделя с вас, а вие да прецените дали е вярно една повредена банкнота да се намира в банкомат.

След това си казваш: " Ще отскоча до най близката банка и ще я заменя ". Да, но НЕ. В ОББ ми обявиха " Ние банкноти не заменяме, отидете в Пощенска, тя е насреща ".

В Пощенска, същатата имитация. Сериозно изнервена, че ме трансферират като топка, запитвам къде подменят. Отговорът е повдигане на плещи.

За мен това е изцяло безконтролно отношение от страна на тези институции, които са лице на страната. Или може би още по-страшно (дано не е това) некадърно, тъй като интернет ми подсказа, че има разпоредба 18 на Българска народна банка.

И всяка банка, без значение какво име носи, би трябвало да заменя банкноти. Но за какво да се занимават, да не би да тегля заем. Тогава опъват едни усмивки, от ухо до ухо.

Решавам повече да не си отравям нервите и отивам в БНБ-то, но нали се сещате, че до момента в който очаквам реда си съм напрегнат, какво ли ще измислят и те.

Едва ли не се чустваш отговорен за това, че не можеш да ползваш личните си пари, които си изкарал с труда си, а една машина на страната ти ги изплюва дефектни.

За мое благополучие, служителката в Българска народна банка, беше възпитана, правилна и бърза в обслужването. И в случай че всички си гледаха работата, като нея, нямаше да ни е толкоз неуместна страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР