УИТЗИЛАК, Мексико (АП) — Следвани от камиони с тежко въоръжени

...
УИТЗИЛАК, Мексико (АП) — Следвани от камиони с тежко въоръжени
Коментари Харесай

Насилието на мексиканския картел преследва цивилни в навечерието на изборите през юни

УИТЗИЛАК, Мексико (АП) — Следвани от камиони с тежко въоръжени бойци, четири ковчега се носеха в море от стотици опечалени. Съседите надничаха нервно от домовете си, до момента в който тълпата минаваше около затворени компании, празни улици и плакати за политическа акция, излепени в дребния мексикански град Хуицилак.

Дни по-рано въоръжени мъже в две коли напръскаха с патрони близкия магазин, лиши живота на осем мъже, които съгласно локалните пиели бира след футболен мач. Сега страхът рисува ежедневния живот на жителите, които споделят, че градът е заловен несъзнателно в капан в средата на престрелка сред враждуващи мафии.

Тъй като разширяващата се група от незаконни групи в Мексико вижда изборите на 2 юни като опция за завладяване на властта, те избраха повече от 100 претенденти за локални офиси и водиха война за територия, тероризирайки локални общности като Huitzilac.

„ Насилието постоянно е налице, само че в никакъв случай не е имало толкоз доста убийства, както през днешния ден. Един ден убиват двама души, а на с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР