Уинипег се класира за първи път в кратката клубна история

...
Уинипег се класира за първи път в кратката клубна история
Коментари Харесай

Уинипег надви Нешвил и ще играе за първи път в историята си за трофея на Запад

Уинипег се класира за първи път в късата клубна история на финалите в Западната конференция от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), откакто победи най-хубавия тим през постоянния сезон. Джетс се постановиха с 5:1 против Нешвил като посетители и затвориха серията в седмия мач.

Тайлър Майерс и Пол Щастни вкараха голове през 2:06 минути в първата третина и по този метод продължиха непредвидения надвит ход на своя отбор в тазгодишните плейофи. Уинипег не беше спечелил даже един мач в последните си две участия в елиминациите за купа " Стенли ", а в този момент е изправен пред серия против Лас Вегас за купата на запад.

Щастни приключи мача с два гола и асистенция, а Марк Шайфеле вкара други две шайби. Блейк Уийлър и Кайл Конър пък записаха по две асистенции.

Конър Хелебюк избави 36 удара на вратата на Уинипег, който завоюва три от четирите си гостувания в Нешвил, откакто загуби с три точки борбата за трофея на президента против Хищниците. За тях прецизен в последния мач за сезона беше Пи Кей Събан.

Джетс ще бъдат с домакинско преимущество в серията против Лас Вегас, която стартира в събота.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР