Уинипег Джетс се справи с 4:3 срещу Сиатъл след продължение

...
Уинипег Джетс се справи с 4:3 срещу Сиатъл след продължение
Коментари Харесай

Уинипег остана единственият непобеден отбор от началото на сезона в НХЛ

Уинипег Джетс се оправи с 4:3 против Сиатъл след продължение като посетител в шампионата на НХЛ. Николай Елерс се разписа в 1:26 минута на продължението, с цел да продължи серията на отбора си. Сега тимът от канадската провинция Манитоба е единствен без проваляне в цялата Лига.

Нино Нидеррайтер се разписа два пъти в постоянното време, а Габриел Вилярди вкара третия гол в 60-те минути. Уинипег е с баланс 7 победи и 0 загуби, оглавявайки Централната дивизия с 2 точки преднина над Минесота и Далас.

Кайл Конър усили серията си на седем мача с точки, записвайки две асистенции през днешния ден, а вратарят Конър Хелебок избави 29 изстрела. Мати Бениер се завърна измежду титулярите на Сиатъл и вкара два пъти през днешния ден, а също по този начин оказа помощ и за третия гол.

Вратарят Сергей Бобровски направи 24 спасявания за своята победа под номер 400 в постоянния сезон на Националната хокейна лига. Тимът му Флорида Пантърс се наложи с 3:1 над Ню Йорк Рейнджърс като посетител, което беше първа среща за двата тима от финала в Източната конференция предишния сезон.

Бобровски се причисли към Марк Андре-Фльори от Минесота като втори вратар в дейна възраст, който доближава тази численост мачове. Иначе руснакът, който е повторен притежател на премията Везина Трофи, е 14-ият в историята на НХЛ с 400 победи в кариерата. Също по този начин може да се гордее, че е постигнал 400-те победи най-бързо, в своя мач номер 707 в Лигата, задминавайки Хенрик Лундквист, който го направи в мач номер 727. 36-годишният Бобровски също по този начин се включва в компанията на Ед Белфур, Къртис Джоузеф и Тони Еспозито с сходно достижение, а всички те са влезнали отвън драфта в Лигата.

Рейнджърс, който загуби от Флорида в шест мача в миналогодишния край на Изток, пуснаха единствено един гол в мача посредством Алекс Лафрение в края на първата част. Антон Лунден и Картър Ферхеге дадоха преднина на гостите от Флорида, Сам Бенет оформи крайния резултат в края на втората част.

Лос Анджелис Кингс се наложи над Сан Хосе Шаркс с 3:2, а Уорън Фьогеле заби две попадения за отбора, Джордан Спенс също се разписа. С успеха си Кингс събраха 10 точки и са на 2-о място в Тихоокеанската дивизия, а вратарят им Дейвид Ритич направи 24 спасявания.

Далас се оправи с 5:2 с Бостън, с помощта на Мат Дюшен и Тайлър Седжиун, които блеснаха с по един гол и две завършващи подавания. Също по този начин отборът се наслаждаваше на успеваемостта при числено предимство, материализирайки три от пет благоприятни условия. Руупи Хенц също се разписа, а вратарят Кейси Де Смит оказа помощ с 25 отразени удара.

Бостън продължава от началото на сезона да изпитва компликации с наказванията, които се натрупат, а през днешния ден в доста дребен интервал пуснаха три гола още преди да са изтекли 9 минути. Джейсън Робъртсън, Логан Станковен и Седжуин осъществиха попаденията.

Сейнт Луис отнесе с 5:1 Торонто като посетител, като Дилън Холоуей осъществя два пъти за спечелилите. Филип Броберг, Александър Тешие и Джейк Нейбърс също бяха точни за Блус, които са на 4-о място в Централната дивизия с 10 точки.

Също на открито Минесота се оправи с Тампа Бей с 4:2 и продължава възхода си до 2-о място в същата Централна дивизия. Мат Болди направи 3:2 в третия интервал, което беше повратната точка в срещата. Марк Андре Фльори отрази 23 изстрела на вратата на спечелилите, а Кирил Капризов приключи нощта с три точки след два гола и пас на Йоел Ериксон Ек за четвъртото попадение на своите.

Трета поредна победа записа тимът на Детройт, който се оправи с 5:3 с Ню Джърси, а Патрик Кейн се разписа 3:32 минути преди края за 4:3 при числено предимство. Крайното 5:3 беше завършено от Михаел Расмусен 12 секунди преди последната сирена на празна врата. Алекс Де Бринкат подаде на Кейн, а също по този начин вкара и един от головете. Кейн също приключи с гол+пас.

Кристиан Фишър, Дилън Ларкин също вкараха за Червените криле, а вратарят им Кам Талбът избави 37 изстрела. Два пъти за Ню Джърси беше прецизен Нико Хишиер, третото попадение е на сметката на Ерик Хаула при числено предимство.

Без българския вратар Александър Георгиев Колорадо се оправи с 5:1 на открито против Юта. Кейси Мителщед вкара гол и подаде за други два за Лавината, която реализира четвърта поредна победа в шампионата. Кайл Макар, Рос Коултън, Айвън Айвън и Йоел Кивиранта бяха създатели на останалите четири шайби във вратата на новаците от Солт Лейк Сити.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР