Уиндзорите са едно от най-богатите знатни семейства в света. Общата

...
Уиндзорите са едно от най-богатите знатни семейства в света. Общата
Коментари Харесай

Разкриха коя е най-скъпата вещ на Елизабет II

Уиндзорите са едно от най-богатите знатни фамилии в света. Общата стойност на активите им се прави оценка на към 88 милиарда $, а съкровищницата на Елизабет съдържа в действителност редки и скъпи бижута. Най-ценното от тях коства над 8 милиона $, само че историята му го прави още по-ценно.
В сбирката на Нейно Величество има доста корони и диадеми, които тя от време на време носи по време на церемонии и тържествени събития. Но една от тях е доста по-ценна от другите. Известна е като Oriental Circlet и тази тиара на кралицата е класирана преди всичко по стойност 8,18 милиона $, съгласно ценители и бижутери от „ WomanHome ”.
 Разкриха тайната на дълголетието на кралица Елизабет II Разкриха тайната на дълголетието на кралица Елизабет II
Кралица Елизабет II е най-дълголетният монарх на всички времена и даже през десетото десетилетие от живота си рядко пропуща значими крал...
Експертите означават, че в случай че диадемата бъде продадена на търг, евентуално ще коства доста повече, поради нейната кралска история. Дизайнът на необикновеното бижу е изработен от прапрадядото на Елизабет принц Алберт в средата на 19 век. Негово Височество по това време бил въодушевен от интернационална галерия в Лондон и поръчал подарък за жена си през 1853 година. Дизайнът е под въздействието на „ индийската мода ” в бижутерията и за това тиарата на кралица Виктория се назовава „ Ориенталска корона ”.
Първоначално тя е била украсена с 2600 диаманта, само че по-късно декорацията е била леко понижена.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР