Тръмп се зарича да продължи да говори за наказателни дела, въпреки че прокурорите настояват за защитна заповед

...
УИНДХАМ, Ню Хейчбек (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп продължи
Коментари Харесай

УИНДХАМ, Ню Хейчбек (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп продължи във вторник с атаките си срещу специалния прокурор Джак Смит и обеща да продължи да говори за своя престъпник случаи, дори когато прокурорите поискаха защитна заповед, за да ограничат доказателствата, които Тръмп и екипът му биха могли да споделят.

В щата Ню Хемпшър, където се провежда предсрочно гласуване, Тръмп нападна Смит като „прокурор бандит“ и „побъркан човек ” седмица след като беше обвинен в престъпление за усилията му да отмени резултатите от изборите през 2020 г. в навечерието на бунта в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

Бившият президент лобира обидите към Смит само дни след като Министерството на правосъдието поиска от съдия да одобри защитна заповед, която спира Тръмп от публично разкриване на доказателства. Федералните прокурори твърдят, че Тръмп се стреми да „разгледа делото в медиите, а не в съдебната зала“.

Съдията, който наблюдава делото, е насрочил изслушване относно защитната заповед за петък сутринта. митинг във вторник, публикува публикация в своята социална медийна мрежа, в която атакува съдията, американския окръжен съдия Таня Чуткан.

Адвокатите на Тръмп твърдяха, че бъдещата заповед е твърде широка и би ограничила правата му на свобода на словото съгласно Първата поправка , нещо, което Тръмп повтори на сцената във вторник.

"Ще говоря за това. Те няма да ми отнемат Първата поправка", каза Тръмп, говорейки пред поддръжници по време на митинг в гимназия в югоизточния Нов Град Windham в Хемпшир.

Бившият президент каза, че трябва да може да отговаря на въпросите на репортерите относно случая по време на предизборната кампания – нещо, което не е практикувал да прави – и цитира филма „ 2000 мулета“, който направи различни развенчани твърдения относно бюлетините по пощата, урните и събирането на бюлетини на президентските избори през 2020 г.

„Всичко това ще излезе наяве по време на този процес“, каза Тръмп.

В обвинителния акт от четири пункта, повдигнат срещу Тръмп миналата седмица, Министерството на правосъдието го обвини в организиране на схема за блокиране на мирното предаване на властта. Множество хора на доверени позиции му казаха, че твърденията му са неверни, казаха прокурорите, но въпреки това той ги разпространи, за да посее обществено недоверие относно изборите.

Историята продължава

Тръмп, който се призна за невинен по обвиненията, повтори лъжите си за изборите във вторник, въпреки факта, че многобройни федерални и местни избирателни служители от двете партии, дълъг списък от съдилища, висши бивши служители на кампанията и дори главният му прокурор казаха, че няма доказателства за измама, която той твърди .

„Никога не е имало секунда от ден, в която да не вярвам, че тези избори са фалшифицирани. Това бяха фалшифицирани избори и това бяха откраднати отвратителни избори и тази страна трябва да се засрами“, каза Тръмп.

Тръмп, който също е изправен пред обвинения във Флорида и Ню Йорк, се подготвя за възможен четвърто обвинение, по случай от окръг Фултън, Джорджия, за предполагаеми опити на него и неговите съюзници да се намесят незаконно в изборите в този щат през 2020 г. Окръжният прокурор Фани Уилис сигнализира, че всички обвинения по случая вероятно ще дойде този месец.

Тръмп се позова на онзи вторник, прогнозирайки, че когато става дума за обвинителни актове, „трябва да имам четири някъде следващата седмица“. Той също така започна силно лична атака срещу Уилис, който е черен, като нарече 52-годишната прокурорка „млада жена, млада расистка в Атланта.”

„Тя има много проблеми. Но тя иска да ме обвини, за да се опитам да се кандидатирам за друга длъжност“, каза той.

Говорител на Уилис отказа коментар.

Освен наказателните си дела, Тръмп е изправен пред няколко граждански дела дела, които си проправят път през съдилищата.

Въпреки че той обикновено се хвали, че правните му проблеми само помагат на перспективите му за кампанията, той направи рядко признание във вторник за данъците, които взимат. Неговата политическа операция похарчи повече от 40 милиона долара за съдебни хонорари досега тази година, според скорошни разкрития за финансиране на кампанията.

Тръмп, който представи разследванията като политически мотивирани, каза, че те го принуждават „да отдели време и пари далеч от кампанията следа, за да се бори с фалшиви измислени обвинения и обвинения.“

„Те това правят. „Съжалявам, няма да мога да отида в Айова днес. „Няма да мога да отида в Ню Хемпшир днес“, каза той. „Защото седя в съдебна зала на бик….“

Тълпата извика и избухна в скандирания „бик ——!“

Тръмп се усмихна и поклати глава, докато гледаше скандирането на тълпата.

„Много ви благодаря“, каза той.

___< /p>

Цената се съобщава от Ню Йорк. Авторът на Associated Press Кейт Бръмбак от Атланта допринесе за този доклад.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР