Уимбълдън, втори кръгКейти Болтър – Каролина Плишкова 3-6, 7-6(4), 6-4Кейти

...
Уимбълдън, втори кръгКейти Болтър – Каролина Плишкова 3-6, 7-6(4), 6-4Кейти
Коментари Харесай

Световната №118 отстрани Плишкова след зрелищен обрат


Уимбълдън, втори кръг

Кейти Болтър – Каролина Плишкова 3-6, 7-6(4), 6-4

Кейти Болтър сервира една от най-големите сензации от началото на Уимбълдън. Световната №118 отстрани миналогодишната финалистка Каролина Плишкова в двучасовия конфликт, с който бе открита днешната стратегия на Централния корт. Британката загуби първия сет, само че след това реализира впечатляващ поврат и в профил международната №7.

Следващата съперничка на британката ще бъде Хармъни Тан, която доближи до трети кръг след триумф над Сара Сорибес Тормо (6-3, 6-4).

Противно на упованията, дуелът стартира с ранен пробив и преднина от 2-0 за Болтър. Впоследствие обаче Плишкова стартира да диктува протичащото се на корта, като началният ѝ удар, както и офанзивите ѝ с форхенд от главната линия затрудняваха съществено представителката на домакините. Това разреши на чехкинята да реализира поврат, печелейки идващите пет гейма. Това бе задоволително на Плишкова, с цел да пречупи съпротивата на съперничката си и международната №7 приключи сета със сервис гейм на нула за 6-3.

Във втория сет обаче Болтър усъвършенства доста ретура си, като в това време на няколко пъти съумя да изненада Плишкова с доста добре разчетени излизания на мрежата. Опонентките си размениха по два пробива за 4-4, като в последна сметка нито една от тях не съумя да се откъсне в резултата и това наложи изиграването на тайбрек.

В него Болтър взе самодейността с два мини-брейка за 4-0, само че Плишкова върна интригата, редуцирайки пасива си до единствено една точка. Британката обаче не ѝ разреши да обърне резултата и след няколко отлични офанзиви с бекхенд изравни резултата в мача след 7-6(4).

В заключителната част Плишкова разчиташе най-много на сервиса си, като точно в този интервал пласира 5 от общо 13-те си аса в мача. Чехкинята обаче показваше все по-видими признаци на отмалялост и Болтър се възползва от това, стремейки се към по-дълги разигравания. Стратегията на британката се отплати и в деветия гейм тя записа пробив, който се оказа решителен за изхода от дуела и представителката на домакините победи с 3-6, 7-6(4), 6-4 след тъкмо два часа игра на Централния корт.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР