Уимбълдън, втори кръгАнди Мъри – Джон Иснър 4-6, 6-7(4), 7-6(3),

...
Уимбълдън, втори кръгАнди Мъри – Джон Иснър 4-6, 6-7(4), 7-6(3),
Коментари Харесай

Иснър елиминира Мъри, Алкарас и Синер продължават напред


Уимбълдън, втори кръг
Анди Мъри – Джон Иснър 4-6, 6-7(4), 7-6(3), 4-6
Талон Грикспор – Карлос Алкарас 4-6, 6-7(0), 3-6
Яник Синер – Микаел Имер 6-4, 6-3, 5-7, 6-2


Джон Иснър бе изгубил осем пъти в осем мача против Анди Мъри, само че девето проваляне нямаше. Американецът добави неприятния ден за английския тенис на Уимбълдън, отстранявайки някогашния №1 след 6-4, 7-6(4). 6-7(3), 6-4.

Както се очакваше, сервисът бе ударът, който доминираше протичащото се на Централния корт. Иснър изигра един от най-хубавите си мачове в последните месеци като осъществя 36 аса в хода на дуела, спасявайки и двата брейкбола, до които Мъри стигна през 3-те часа и 23 минути на корта. На собствен ред поставеният под №20 доближи до три благоприятни условия за пробив и осъществя две от тях, което бе изцяло задоволително за успеха му.

Иснър финишира мача с внушителните 82 уинъра по отношение на 32 непредизвикани неточности. За равнището на дуела приказва доста и това, че Мъри също бе с впечатляващо съответствие – 39 печеливши удара и единствено 13 неточности.

Първият от двата пробива в мача пристигна още в третия гейм. Веднага по-късно Иснър отрази и единствените две благоприятни условия за брейк, разкрили се пред противника му.

Във втората част тайбрекът приближи Големия Джон на сет от успеха. Мъри отговори на собствен ред със извоюван тайбрек в третия сет. В четвъртия сет брейкът падна за 3-2 и до края Иснър не сбърка на сервис.

В трети кръг Иснър ще има за противник поставения под №10 Яник Синер, който се оправи с 6-4, 6-3, 5-7, 6-2 против Микаел Имер за едвам втората си победа на трева.

В идващия стадий е и другата млада суперзвезда – Карлос Алкарас. Испанецът бе много по-убедителен по отношение на първия си мач като не даде нито един сет на Талон Грикспор – 6-4, 7-6(0), 6-3. За него следва мач с Оскар Оте.

Продължава и победната серия на сензацията Тим ван Райтховен. Само преди няколко седмици нидерландецът бе отвън топ 200 и бе играл едвам един път на равнище АТР. След купата в Хертогенбол обаче той получи уайлд кард за Уимбълдън, а през днешния ден в профил поставения под №15 Райли Опелка след 6-4, 6-7(8), 7-6(7), 7-6(4). Това е седми следващ триумф за Ван Райтховен, който е идващият противник на Николоз Басилашвили като евентуално този дуел ще дефинира противникът на Новак Джокович за четвърти кръг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР