Уимбълдън винаги ще носи специално място в сърцето на Виктория

...
Уимбълдън винаги ще носи специално място в сърцето на Виктория
Коментари Харесай

За трети пореден път в Шлема: Томова среща поставена тенисистка на старта на Уимбълдън

Уимбълдън постоянно ще носи особено място в сърцето на Виктория Томова, защото точно там първата ни ракета при дамите реализира своята дебютна победа в Големия шлем, когато през 2018-та година надигра чехкинята Тереза Смиткова и след това имаше опция да излезе на централния корт и да премери сили със самата Серина Уилямс. Вики потвърди какъв брой доста обича тревната настилка и през предишния сезон, класирайки се за четвъртфиналите в Ийстбърн, след което още един път съумя да преодолее откриващото си затруднение на Уимбълдън. Тази година обаче нещата не се получават толкоз добре на това покритие за Томова, която е спечелила единствено един мач от общо пет изиграни на най-старата тенис настилка.

Жребият за третата " мейджър " конкуренция през сезона пък не беше изключително благоразположен към софиянката, тъй като тя ще срещне сложена състезателка още на старта. Става въпрос за международната номер 27 Бернарда Пера, с която са си разменили по една победа в тяхното съперничеството, единствено че в никакъв случай не са се срещали на трева. Любопитното за американската левичарка е, че тя е изявена клей специалистка и в никакъв случай не е печелила дуел на Уимбълдън при досегашните си четири участия, което привидно са отлични вести за Вики.

При възможен триумф, то нашата сънародничка ще премери сили с една всред Дария Савил или Кейти Болтър, като любопитното е, че Томова надделя точно Савил на старта през предходната година, само че локалната фаворитка Болтър наподобява по-вероятен победител в срещата си с австралийката, имайки поради по какъв начин преди броени дни се поздрави със спечелването на трофея в Нотингам.

В тази трета четвъртина е и защитаващата шампионка Елена Рибакина, като Бернарда Пера би трябвало по скица да е първата сложена тенисистка, която застава на пътя на казахстанката, тъй че Виктория Томова е с действителни шансове да премери сили с миналогодишната носителка на трофея, в случай че за пръв път запише поредни победи в Големия шлем.



 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР