Уимбълдън, полуфиналЕлена Рибакина – Симона Халеп 6-3, 6-3Елена Рибакина записа

...
Уимбълдън, полуфиналЕлена Рибакина – Симона Халеп 6-3, 6-3Елена Рибакина записа
Коментари Харесай

Рибакина сломи Халеп и ще дебютира на финал от Големия шлем


Уимбълдън, полуфинал

Елена Рибакина – Симона Халеп 6-3, 6-3

Елена Рибакина записа най-голямата победа в кариерата си, надделявайки над Симона Халеп на полуфинала на Уимбълдън. Световната №23 записа безапелационен триумф в два сета, като по този метод доближи до първия си „мейджър“ край. Нейното достижение е историческо, защото тя е първата представителка на Казахстан, която ще играе за купа от Големия шлем.

Нейна съперничка в заключителния конфликт ще бъде Онс Жабур, която по-рано през днешния ден отстрани Татяна Мария.

И петте аса в мача бяха дело на Рибакина, която също така не направи нито една двойна неточност против девет за Халеп. Казахстанката записа повече уинъри (21-16) и завоюва 73% от точките си на първи сервис (24/33), като също така осъществя три от деветте си брейкпойнта (33%), до момента в който нейната съперничка оползотвори единствения късмет за пробив, до който доближи.

Рибакина стартира да показва доста бърз и нападателен тенис още през цялото време на дуела. Това ѝ оказа помощ да нанесе сериозен удар върху упоритостите на шампионката за 2019, като реализира ранен пробив и натрупа удобен задатък от 3-0. Халеп опита да се бори и избави три сетбола, само че Рибакина не разреши на някогашната №1 да заплаши водачеството ѝ и надви с 6-3 в откриващия сет.

Втората част стартира по подобен метод и Рибакина поведе с 2-0, само че този път Халеп съумя да върне брейка и да възвърне равенството. Румънката обаче показваше все по-видими признаци на отмалялост, до момента в който международната №23 продължаваше да я тормози с доста първокласен начален удар, съчетен с добре разчетени излизания при мрежата. Това оказа помощ на Рибакина да си върне самодейността и още веднъж да пробив, повеждайки с 4-2.

Халеп редуцира пасива си с гейм на нула, само че силите на двукратната „мейджър“ шампионка не стигнаха за освен това. Въпреки съпротивата ѝ Рибакина продължаваше да диктува темпото, като в последния гейм навакса пасив от 40-15 и записа решителен пробив за крайното 6-3, 6-3 след 77 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР