“Уимбълдън излезе с официално изявление, че смята да допусне руски

...
“Уимбълдън излезе с официално изявление, че смята да допусне руски
Коментари Харесай

“Уимбълдън” реши да допусне руски и беларуски тенисисти

“Уимбълдън ” излезе с публично изказване, че счита да допусне съветски и беларуски тенисисти до присъединяване в шампионата, за разлика от предходната година.

Те ще би трябвало да се състезават под безпристрастен байрак и ще би трябвало да не показват по никакъв метод поддръжка към съветската инвазия в Украйна. От “Ол Ингланд клъб ” акцентират и че въпросните тенисисти не би трябвало да получават финансова поддръжка от Руската и Беларуската федерация или да имат спонсорски контракти с компании и компании от тези страни.

От “Ол Ингланд клъб ” също регистрират какъв брой отрицателно се отразило на играчите и тениса решението им предходната година да забранят достъпа на съветски и беларуски състезатели. Това докара до “контра ” от страна на АТР и WTA, които пък решиха да не присъждат точки за международните си класации и надлежно ощетиха всички участници.

Иън Хюит, шефът на “Ол Ингланд клъб ”, въпреки всичко посочва, че в случай че английското държавно управление промени отношението си по въпроса, ще бъдат взети съответните ограничения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР