Уимбълдън е турнир, на който рядко се случват промени, но

...
Уимбълдън е турнир, на който рядко се случват промени, но
Коментари Харесай

Уимбълдън позволи на жените да носят тъмно бельо под екипите си


Уимбълдън е шампионат, на който рядко се случват промени, само че в този момент сме очевидци на един от тези редки случаи. След като голям брой именити фигури от света на женския тенис като Били Джийн Кинг и Джуди Мъри приканиха уредниците да трансформират дрескода за участничките, техните претенции в последна сметка бяха задоволени. От All England Club заяобявиха иха, че от идната година на тенисистките ще бъде разрешено да носят мрачно долни дрехи под екипите си, с цел да се усещат по-комфортно на корта.

„ След съвещания с играчите Административният комитет взе решение да обнови правилото, касаещо белия дрескод на Уимбълдън. Вследствие на това от 2023 година дамите и двеойките, състезаващи се на Шампионата, ще имат опцията да носят цветно долни дрехи при положение, че пожелаят. Надяваме се, че тази смяна в разпоредбите ще помогне на тенисистките да се съсредоточат напълно върху игровото си показване, отстранявайки един от техните евентуални източници на неустановеност “ – гласи изказването на уредниците.

Забраната за цветно долни дрехи бе въведена през 2014 година за запазването на обичайния за шампионата напълно бял дрескод. През последните месеци обаче в женския спорт се надигат все по-сериозни настроения против сходни ограничения. Футболът последва образеца на тениса в желанието тези условия по отношение на дамите да бъдат изменени. Женските отбори на Манчестър Сити и Уест Бромич отхвърлиха да носят обичайните за техните клубове бели къси панталони, заменяйки ги с тъмносини. Преди тазгодишното издание на Уимбълдън тематиката бе повдигната и от няколко футболистки от британския народен тим.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР