Уимбълдън е турнир, който е държал изключително много на своите

...
Уимбълдън е турнир, който е държал изключително много на своите
Коментари Харесай

Надпреварата до 14 години на Уимбълдън: Българин е поставен под номер 1 в схемата!

Уимбълдън е шампионат, който е държал извънредно доста на своите обичаи през годините и неслучайно мъчно можем да намерим забележими промени в провеждането на шампионата от началото на Откритата епоха на тениса. През този сезон обаче британците взеха решение да изневерят на себе си и станахме очевидци на редица нововъведения, като опция за тренировки на централния корт и осъществяване на мачове в първата неделя на шампионата.

Друго изобретение през 2022-ра е провеждането на съревнование за подрастващи момчета и девойки до 14 години. Младите гении са разграничени в две схеми по 16 души, като в началото ще бъдат завършени 4 групи от по 4 участници. Победителите от обособените потоци пък непосредствено не престават към полуфиналите, където към този момент стартира етапа на директните елиминации.

Нашата страна несъмнено може да се гордее с 13-годишния Иван Иванов, който през предишния месец съумя да оглави ранглистата на Европа в своята възрастова група, триумфирайки с купата на сингъл при юношите на мощния шампионат от първа категория до 14 година в Бургас. Иван също по този начин може да се похвали с купата на Международния Мастърс шампионат " Kinder+ ", тъй като въпросното събитие се организира в фамозната академия на Патрик Муратоглу и е следващ отзив за качествата на сънародника ни.

Именно това е повода уредниците да слагат под номер едно тъкмо нашето момче, което попадна в група " A " и ще премери сили с Данте Пагани, Али Мисум и Марк Сийбън. Срещите от конкуренцията започват още през днешния ден, а Иванов ще се изправи против локалния представител - Сийбън. Двубоят им е подложен под номер три в програмата на корт номер 4 и евентуално ще стартира някъде след 16:00 часа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР