Уимбълдън, четвъртфиналРафаел Надал – Тейлър Фриц 3-6 7-5 3-6 7-5

...
Уимбълдън, четвъртфиналРафаел Надал – Тейлър Фриц 3-6 7-5 3-6 7-5
Коментари Харесай

Дори контузия в маратонски мач не успя да спре Рафа по пътя към полуфиналите на Уимбълдън


Уимбълдън, четвъртфинал
Рафаел Надал – Тейлър Фриц 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6(4)


Мечтата на Рафаел Надал за Календарен шлем остава жива. Матадора записа удивителен поврат против Тейлър Фриц, откакто дуела се реши от шампионски тайбрек – 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6(4).

Двубоят бе белязан от травма на Рафа, която го тормози от началото на шампионата и през днешния ден му попречи да покаже най-хубавото от себе си. Испанецът изпитваше болки в коремната област, заради които скоростта на началния му удар бе доста по-ниска, а физическият дискомфорт бе забележим.

Фриц впечатли на начален удар и имаше доста мощни интервали от мача, само че все пак разликата в психическата резистентност сред двамата бе на показ. След като завоюва първия сет и съперникът му прибягна до медицински таймаут във втория, не бе елементарно да задържи концентрацията си и на няколко пъти сподели съмнения. Късите топки му носеха триумф, само че рядко ги използваше.

Американецът също изиска здравна интервенция, като при него ставаше въпрос за травма в бедрото. Въпреки това не бе видно да изпитва усложнения в напредването по корта.

Още след първите признаци на проблеми при Матадора, фамилията му, което се намираше в ложата на щаба му, неколкократно насочи апели по негов адрес да се откаже. Роднините му стопираха да честват неговите уинъри и гледаха с терзание протичащото се на корта.

Въпреки това Рафа продължи да се бори. Възползва се от спада в представянето на Фриц, с цел да завоюва втория сет, а в четвъртия проби рано след противоречиво съдийско присъждане и заложи на необикновени тактики до момента в който затвърждаваше брейка си – в опит да компенсира за отслабения си сервис, той завоюва подаването си с четири уинъра от къси топки. Форхендът му също функционираше добре, като проблеми в разиграванията се виждаха единствено когато му се постановяваше да се навежда.

Матадора сподели шампионски темперамент и изпрати дуела в решителен пети сет, в който даже поведе с пробив – при 3-3 първо мрежата избави Фриц, само че брейкбол №4 бе осъществен и Рафа поведе. Още в идващия гейм обаче видяхме рибрейк – на няколко пъти испанецът бе извикан напред в корта, където му бе по-трудно да се оправя с ниските топки.

Стигна се до шампионски тайбрек. В него носителят на 22 трофеи от Големия шлем бе надалеч по-добрият тенисист.

На полуфиналите Надал ще срещне Ник Кирьос, като това ще бъде 10-ия дуел от тяхното съревнование:

„Надявам се, че ще съм подготвен, с цел да играя,“ разяснява срещата Рафа.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР